Skip to main content

Μυρίζει μπαρούτι στη ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ διαμηνύει όπου δει ότι θα αντισταθεί σε μια τέτοια εξέλιξη και θα αποτρέψει το κλείσιμο ή την πώληση μονάδων της επιχείρησης.
Επί ποδός πολέμου βρίσκονται από χθες οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με αφορμή την αποκάλυψη της Voria.gr ότι επίκειται η άσκηση πολύ έντονης πίεσης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης, όπως και του 40% των αντίστοιχων υδροηλεκτρικών. Από την πλευρά των συνδικαλιστών διαμηνύεται ότι όποιος επιχειρήσει να προχωρήσει σε υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, θα βρει μπροστά του ένα «τείχος», το οποίο θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημία σε όλους όσοι υποκινήσουν αυτή την διαδικασία.

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να απογοητεύει τους κοινοτικούς, οι οποίοι, μέσα σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων 24ωρών, έχουν θέσει δύο φορές το ζήτημα προς συζήτηση γεγονός το οποίο αποδεικνύει εμπράκτως πόσο κρίσιμο και επείγον θεωρείται για τις Βρυξέλλες. Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη φορά που τέθηκε προς συζήτηση το θέμα ήταν την περασμένη Παρασκευή, όταν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη ΡΑΕ, αξιωματούχοι της διεύθυνσης ανταγωνισμού προανήγγειλαν όλες τις παραπάνω εξελίξεις, σχετικά με τις «προτεινόμενες» πωλήσεις. Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να παραμείνει για πολύ μυστικό κι έτσι χθες εκδηλώθηκε και η αντίδραση της ΓΕΝΟΠ, που παραπέμπει στην κήρυξη ...πολέμου.

ZENITH