Skip to main content

Μυστική συμφωνία Αθήνας - Βρυξελλών για ανακωχή

Κυβέρνηση και τρόικα έχουν προχωρήσει σε μια άτυπη συμφωνία η οποία προβλέπει ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες θα στηρίξουν με δηλώσεις τους την Ελλάδα τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου.
Κυβέρνηση και τρόικα έχουν προχωρήσει σε μια άτυπη συμφωνία η οποία προβλέπει ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες θα στηρίξουν με δηλώσεις τους την Ελλάδα τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα άτυπο modus vivendi, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των προβλέψεων του Μνημονίου, που υπογράφηκε την άνοιξη.

Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση τόσο στην Αθήνα όσο και στην ΕΕ ότι χωρίς την ηθική συμπαράσταση των «ξένων δυνάμεων», η προσπάθεια θα αποτύχει. Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα σημειώνεται ένα μπαράζ θετικών παρεμβάσεων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, που ξαφνιάζουν.

Βεβαίως και το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει η ελληνική πλευρά είναι κάτι παραπάνω από υψηλό. Το γεγονός για παράδειγμα ότι αναγκάσθηκε να αποδεχθεί την έναρξη της συζήτησης για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ελεγχόμενη πτώχευσης των οικονομιών εντός της Ευρωζώνης εντάσσεται μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σεπτέμβριο, αυτός ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος, έτσι ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τη ...χώρα μας.

ZENITH