Skip to main content

Μυστική συνάντηση …γαλάζιων συμβούλων

Ένας εκ των …δυσαρεστημένων δημοτικών συμβούλων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, μετά την «απαξίωση» Γκιουλέκα, μου θύμισε μια παλιά ιστορία. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Ένας εκ των…δυσαρεστημένων δημοτικών συμβούλων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, μετά την «απαξίωση» Γκιουλέκα, μου θύμισε μια παλιά ιστορία. Πριν από 12 χρόνια, οι δημοτικοί σύμβουλοι της γαλάζιας παράταξης είχαν ζητήσει να απομακρυνθεί από το Δήμο και τη ΝΔ ο Ντίνος Κοσμόπουλος (και ο… γαμπρός του)! Μάλιστα, με επιστολή προς τη Ρηγίλλης, «απειλούσαν» ότι αν δεν εισακούονταν οι εκκλήσεις τους, περί αλλαγής προσώπου στην εκ νέου διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, τότε θα κατέβαζαν άλλον… ΝΔκράτη και θα άφηναν στα κρύα του λουτρού τόσο τη Ρηγίλλης όσο και τότε εκλεκτό της, δήμαρχο Κοσμόπουλο!

Χωρίς τους… ξενοδόχους

Η επίδειξη δύναμης των γαλάζιων δημοτικών συμβουλών εκείνης της εποχής έγινε κάτω υπό άλλες συνθήκες. Όμως τελικά «πέρασε το δικό τους» και το κόμμα κατέβασε τον νυν δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο! Όταν ρώτησα τον δυσαρεστημένο «Αναγεννησιακό» προς τι η υπενθύμιση μιας τόσο παλιάς ιστορίας, μου απάντησε ότι δεν γίνεται τυχαία! «Οι περισσότεροι συνάδελφοι βράζουν στο ζουμί τους, με την απαξίωσή τους, από τον βουλευτή που δεν ξέρει γρι από τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν - όπως άλλωστε έκαναν με επιτυχία στο παρελθόν - πρώτον γιατί κανείς από το κόμμα δεν τους ρώτησε και δεύτερον γιατί ο ίδιος τους περιφρόνησε! Ε, δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια…». Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr τα στελέχη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ θα συναντηθούν… μυστικά τη προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους!

Το ξανασκέπτεται…

Αυτή η πολεμική που αναπτύσσεται σταθερά τις τελευταίες ώρες, σε βάρος του πρώτου σε σταυρούς βουλευτή Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα αλλάξει και θα… μαλακώσει την αρχική του στάση. «Βλέπει ότι χρειάζεται συμμαχίες, τις οποίες δεν φρόντισε να κλείσει είτε με «Παπαγεωργοπουλικούς» είτε με ΝΔκράτες της Θεσσαλονίκης και έτσι επανεξετάζει την τακτική του!», είπε στη Voria.gr «Σαμαρικός». «Διαπιστώνει με έκπληξη ότι όλοι βρίσκονται απέναντί του πριν καλά καλά ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική περίοδος. Έτσι δεν αποκλείεται να συναντηθεί άμεσα με το Δήμαρχο προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις που ο ίδιος δημιούργησε, λέγοντας ότι δεν είναι συνεχιστής του έργου του και μη λέγοντας… κουβέντα για το  έργο της σημερινής διοίκησης!».

ZENITH