Skip to main content

Ν. Παπαδάκης και Κ. Καμάκας προτείνονται από Κατσέλη για ΕΥΑΘ

Προφανώς δεν ανανεώνεται η θητεία στον προσωρινό πρόεδρο κ. Ζακαλκά και στον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ κ. Κουτράκη, ο οποίος δήλωσε στη Voria οτι την Πέμπτη στην έκτακτη γενική συνέλευ
Αλλαγές προιωνίζονται στις διοικητικές θέσεις της ΕΥΑΘ.  Τον κ. Κωνσταντίνο Καμάκα και τον κ. Νίκο Παπαδάκη πρότεινε η υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κα Λούκα Κατσέλη να αναλάβουν τις θέσεις του προέδου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr.

Αναμένεται μάλιστα να προσέλθουν την ερχόμενη εβδομάδα στην επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών και οργανισμών κοινής ωφέλειας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης της βουλής. Ωστόσο την ερχόμενη Πέμπτη  ούτως ή άλλως στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ ΑΕ ο βασικός μέτοχος, που είναι το δημόσιο θα προτείνει τα μέλη του οριστικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και οι μέτοχοι θα κληθούν να επικυρώσουν την πρόταση. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμάκας είναι ήδη αντιπρόεδρος στο προσωρινό δ.σ. της ΕΥΑΘ, που ορίστηκε τον περασμένο μήνα από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης γιατί είχε παραιτηθεί η απελθούσα διοίκηση.

Η Voria.gr επικοινώνησε με τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ κ. Χρήστο Κουτράκη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν αυτά τα πρόσωπα προτείνονται για τις θέσεις του διευθύνοντα και προέδρου της ΕΥΑΘ. Οι διαδικασίες τόνισε είναι ανοικτές και μπορεί ο καθένας να εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντα και μετά την Πέμπτη είπε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος, γιατί η απόφαση είναι του βασικού μετόχου, που είναι το δημόσιο. Το ποιος θα είναι στα ηνία της ΕΥΑΘ θα διαφανεί στην έκτακτη γενική συνέλευση της Πέμπτης. Ωστόσο είπε ότι γνωρίζει τον κ. Καμάκα γιατί είναι ήδη μέλος του δ.σ. της ΕΥΑΘ και είναι εφοριακός. Ο κ. Νίκος Παπαδάκης προφανώς είναι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΒΖ.

Να σημειωθεί ότι τα 9 μέλη που διόρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:  Πρόεδρος-εκτελεστικό μέλος κ. Δημήτρης Ζακαλκάς, διευθύνων σύμβουλος-εκτελεστικό μέλος κ. Χρήστος Κουτράκης, αντιπρόεδρος εκτελεστικό μέλος κ. Απόστολος Τσολάκης, Αντιπρόεδρος εκτελεστικό μέλος κ. Κωνσταντίνος Καμάκας, και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη κ. Σάββας Λαδόπουλος,  κ. Θωμάς Αλγιανάκογλου, κ. Εμμανουήλ Σουάνης και ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστών ο κ. Γεώργιος Αρχοντόπουλος, κ. Δημήτρης Βασιλειάδης.

ZENITH