Skip to main content

Να δοθεί ένα τέλος στις διώξεις των αιρετών ζητά το δημοτικό συμβούλιο

Το δημοτικό συμβούλιο ζητά από την πολιτεία τη λήψη όλων των αναγκαίων νομοθετικών ή διοικητικών μέτρων για να παύσει και να αρθεί κάθε πειθαρχική ή άλλη δίωξη σε βάρος των έξι δημοτικών συμβούλων.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Τη στήριξή και τη συμπαράστασή του στους έξι δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι εγκαλούνται πειθαρχικά από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επειδή είχαν ψηφίσει στην Οικονομική Επιτροπή να μην ασκηθούν ένδικα μέσα κατά της απόφασης με την οποία το δικαστήριο δικαίωνε τους συμβασιούχους, εκφράζει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο.

Η νέα απόφαση στήριξης στους δημοτικούς συμβούλους για την υπόθεση της μονιμοποίησης περίπου 560 συμβασιούχων ελήφθη μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο ζητά «άμεσα αιτιολογημένα και νόμιμα από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας τη λήψη όλων των αναγκαίων νομοθετικών ή και διοικητικών μέτρων για να παύσει και να αρθεί κάθε πειθαρχική ή άλλη δίωξη σε βάρος των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων».

Στην απόφαση εκφράζεται η διαφωνία με την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο «δηλώνει ότι αντιτίθεται κατηγορηματικά προς την πειθαρχική παραπομπή, η οποία παραβιάζει συνταγματικώς και νομοθετικώς κατοχυρωμένα όρια δράσης των οργάνων της Τοπική Αυτοδιοίκησης». Τονίζει επίσης ότι «θα ενεργήσει με κάθε νόμιμο τρόπο για την υποστήριξη, αν απαιτηθεί, ενώπιον των αρμοδίων πειθαρχικών οργάνων ή και δικαστηρίων».

Όπως σημείωσε χθες ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «η απειλή δε στρέφεται μόνο κατά των έξι συναδέλφων δημοτικών συμβούλων αλλά κατά ολόκληρου του Σώματος και του ίδιου του δημάρχου και ως τέτοια οφείλουμε να την αποκρούσουμε».

Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει ότι «οι δημοτικοί υπάλληλοι για τους οποίους εκδόθηκε η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ήταν απολύτως απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Κατηγορούμενοι ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι ο πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κ. Ζέρβας, ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Αρβανίτης, ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Μηταφίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Τελίδης, Μ. Ακριτίδου - Γιαννουλοπούλου και Στ. Τανιμανίδου.

ZENITH