Skip to main content

Να «σταματήσουν» καλεί Γερμανία και Ελλάδα το Spiegel

Καμία από τις δύο πλευρές δεν υπολογίζει τον κίνδυνο του πού μπορεί να οδηγήσει η κλιμάκωση της έντασης, γράφει το γερμανικό περιοδικό, σημειώνοντας πως το Grexit είναι πιο κοντά από ποτέ.

Κάλεσμα στις κυβερνήσεις Γερμανίας και Ελλάδας να σταματήσουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις και να αμβλύνουν την ένταση που έχει δημιουργηθεί απευθύνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε άρθρο του με τίτλο: «Γερμανία VS Ελλάδα: Παρακαλώ, σταματήστε».

«Κατηγορίες, απειλές, γελοιοποίηση: Η ένταση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, όσο πάει και αυξάνεται. Ο συμβιβασμός και για τις δυο πλευρές γίνεται έτσι δυσκολότερος, ενώ η δυσαρέσκεια μεγαλώνει, παρατηρεί το περιοδικό και ζητά και από τις δυο πλευρές να «αφοπλίσουν» σε αυτόν τον λεκτικό πόλεμο», γράφει το περιοδικό.

Όπως αναφέρει, «παρά τις εκατέρωθεν δηλώσεις περί εταίρων και φίλων, που έχουμε κατά καιρούς ακούσει τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από την Ανγκελα Μέρκελ, είναι πολύ δύσκολο να τους πιστέψει κανείς. Ο πόλεμος των λέξεων και από τις δυο πλευρές κλιμακώνεται μέρα με την μέρα ακόμα περισσότερο. Είναι ώρα να σταματήστε. Ακούστε μας επιτέλους».

Είναι βέβαια δεδομένο πως και οι δυο πλευρές υψώνουν τους τόνους χάριν του εσωτερικού τους ακροατηρίου, σημειώνει το Spigel, που δεν παραλείπει να τονίσει ότι «η Γερμανία έχει τον δικό της Βαρουφάκη, που δεν είναι άλλος από τον Σόιμπλε».

Όμως, επισημαίνει το Spiegel, καμία από τις δύο πλευρές δεν υπολογίζει τον κίνδυνο του πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κλιμάκωση, καθώς η εμπιστοσύνη εκ μέρους και των δύο είναι στο χαμηλότερο σημείο και το γεγονός πως το "Grexit" ή το "Graccident" είναι πιο κοντά από ποτέ.

ZENITH