Skip to main content

Να χαρίσουν τον ΦΠΑ καλεί τα καταστήματα ο ΕΣΘ

Να «χαρίσουν» το ΦΠΑ στους καταναλωτές και να μειώσουν σημαντικά τις τιμές των προϊόντων τους, ώστε να τονωθεί η εμπορική κίνηση, καλεί τα εμπορικά καταστήματα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Κάλεσμα στα εμπορικά καταστήματα να απορροφήσουν την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου, απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Παράλληλα, ενόψει της περιόδου των καλοκαιρινών εκπτώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος ζητάει από τις επιχειρήσεις να «χαρίσουν» το ΦΠΑ στους καταναλωτές και να μειώσουν σημαντικά τις τιμές των προϊόντων τους.

«Την παρούσα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, επιβάλλεται, περισσότερο από ποτέ, να καταβληθεί κάθε αλληλέγγυα προσπάθεια για τη στήριξη επαγγελματιών, εμπόρων και καταναλωτών, που πλήττονται σε μέγιστο βαθμό από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος στην αγορά, μετά τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος γνωστοποιεί τα εξής:

- Η συμμετοχή της εμπορικής επιχείρησης είναι προαιρετική.

- Η μείωση τιμών είναι ελεύθερη, αρκεί να μην πέφτει κάτω από το κόστος κτήσης του προϊόντος, καθότι αυτό απαγορεύεται βάσει του άρθρου 24 ν. 2941/2001.

- Οι μειωμένες τιμές μπορούν να αφορούν είτε ομάδα, είτε το σύνολο των ειδών που εμπορεύεται η επιχείρηση.

- Η μείωση της αρχικής τιμής πραγματοποιείται στο Ταμείο της επιχείρησης.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μπορούν να το δηλώσουν στα εξής τηλέφωνα: 2310- 547887, 2310- 538790, 2310- 548876.

ZENITH