Skip to main content

«Ναι» και «όχι» για τους όρους κατηγορουμένων οπαδών του ΠΑΟΚ

Για τον ερχόμενο Οκτώβριο αναβλήθηκε η δίκη 42 οπαδών του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος οπαδών του Άρη, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και άλλα αδικήματα.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Για τον ερχόμενο Οκτώβριο αναβλήθηκε η δίκη 42 οπαδών του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας  εις βάρος οπαδών του Άρη, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και άλλα αδικήματα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης , λόγω κωλύματος ενός συνηγόρου υπεράσπισης ενώ μετέτρεψε τους περιοριστικούς όρους για 11 κατηγορουμένους.

Υποχρεώθηκαν να εμφανίζονται σε αστυνομικά τμήματα, δύο ώρες πριν από κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, πόλο κλπ) , δηλαδή 3-4 φορές την εβδομάδα, και οι συνήγοροι τους υπέβαλαν αιτήματα για αντικατάσταση των όρων έτσι ώστε να μπορέσουν να εργαστούν. Με τη θετική γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο  έκανε δεκτά τα αιτήματα αποφασίζοντας να εμφανίζονται σε αστυνομικό τμήμα την  1η και 15μέρα του μήνα. Επιπλέον για έναν κατηγορούμενο που εργάζεται σε τουριστικό πρακτορείο ήρθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.  

Παράλληλα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα τριών κατηγορουμένων που είναι προφυλακισμένοι γι' άλλα αδικήματα και ζήτησαν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους. Το ίδιο έγινε και για άλλον έναν κατηγορούμενο που βρίσκεται  στη Γεωργία. Μέσω του δικηγόρου του,  ζήτησε άρση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του και αντικατάσταση του με περιοριστικούς όρους.

Από τους 42 οπαδούς του ΠΑΟΚ που παραπέμπονται να δικαστούν, ορισμένοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας,  κατά συρροή ,  εις   βάρος οπαδών του Άρη,  σε περιστατικό που έγινε  στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.

Κάποιοι θα δικαστούν για ληστείες ,με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων,  που σημειώθηκαν μέσα στο χώρο του ΑΠΘ , για αγοραπωλησίες ναρκωτικών, κατοχή ραδιοσυστημάτων,  για αθλητική βία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν  να δικαστούν 42 από τους συνολικά 153 κατηγορούμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν συλληφθεί,  μέσα  σε συνδέσμους και σε σπίτια, κατά της διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του  2012.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απήλλαξε όλους του κατηγορούμενους από το κακούργημα της "εγκληματικής οργάνωσης".

ZENITH