Skip to main content

«Ναι μεν αλλά» για «Καλλικράτη» από τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης

Θετικοί στην πλειοψηφία τους εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης ως προς τη διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά με προϋποθέσεις, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η ΤΕΔΚ.
Θετικοί στην πλειοψηφία τους εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης ως προς τηδιοικητική μεταρρύθμιση, αλλά με προϋποθέσεις, στοπλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων(ΤΕΔΚ), σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Τα θέματα που, κυρίως,τους απασχολούν είναι οι νέες αρμοδιότητες και η οικονομική τουςκάλυψη, καθώς και η αποπληρωμή των ποσών που οφείλει η κεντρικήδιοίκηση στους ΟΤΑ.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ΒασίληςΠαπαγεωργόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας ανέφερε: «Ωςαυτοδιοικητική οικογένεια ταχθήκαμε υπέρ του νέου διοικητικού χάρτη,όμως έχουμε συγκεκριμένες σταθερές και συμφωνίες, όπως αποφασίστηκανστο συνέδριο της Κυλλήνης». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε πως θα πρέπει,επίσης, να ξεκαθαριστεί σε πιο εκλογικό σώμα θα απευθυνθούν οι δήμαρχοικαι το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Συκεών και μέλος της ΚΕΔΚΕ, Σίμος Δανιηλίδης, από τηνπλευρά του δήλωσε: «Πρώτα να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες και οι πόροικαι στη συνέχεια η γεωγραφική κατανομή. Αυτό που έχουμε στα χέρια μαςείναι γενικές αρχές και κατευθύνσεις. Θέση μας είναι ότι υπάρχουν κενά,παραλείψεις ή και λάθη που θα πρέπει να διορθωθούν».

«Ναι στο διάλογο, αλλά να αποσαφηνιστούν οι κόκκινες γραμμές. Εμείςέχουμε ανοίξει τα χαρτιά μας, η κυβέρνηση θα ανοίξει τα δικά της;»,πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Καραγιάννης, ενώ ο δήμαρχοςΝεάπολης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος, είπε: «Η διοικητική μεταρρύθμιση ήτανκαι είναι αναγκαία για τον τόπο και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει ναδείξει την ωριμότητα που απαιτείται».

ZENITH