Skip to main content

ΝΔ: Αναγκαιότητα η ευρωστία του τραπεζικού συστήματος

Για δημαγωγία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απόφαση να επεκτείνει τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρ
Για δημαγωγία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απόφαση να επεκτείνει τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η ΝΔ πιστεύει διαχρονικά και σταθερά στην αναγκαιότητα ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και σε όρους ρευστότητας, ώστε να διαδραματίζει επιτυχώς τον οικονομικό και κοινωνικό του ρόλο».

Η πολιτική στήριξης του τραπεζικού συστήματος αντιμετώπισε τη σφοδρή επίθεση και την τακτική απαξίωσης από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και κατέληξε λέγοντας:

«Αλήθεια, τώρα για το ΠΑΣΟΚ δεν προκύπτουν ζητήματα «λευκής επιταγής», «εγκλήματος σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», «σοβαρότητας του κράτους», «άνευ ελέγχου και όρων παροχής δημοσίου χρήματος», και «κατάχρησης της κρατικής ενίσχυσης»; Η περυσινή δημαγωγία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, τους ακολουθεί. Και οι εφετινές τους προβλέψεις τους διαψεύδουν».

ZENITH