Skip to main content

ΝΔ: Η κυβέρνηση κατάργησε κάθε έννοια τουριστικής πολιτικής

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης για την τουριστική πολιτική που ακολουθεί άσκησε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντηση του ΣΕΤΕ με τον Αντώνη Σαμαρά.
Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης για την τουριστική πολιτική που ακολουθεί άσκησε η  αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση κωφεύει και ο χρόνος κυλά χωρίς να γίνεται τίποτα», τόνισε η κα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και πως η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι ο τουρισμός είναι ένα από τα κύρια συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα.

«Τελικά η κυβέρνηση εκτός από το Υπουργείο Τουρισμού κατάργησε και κάθε έννοια τουριστικής πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά η τομεάρχης.

«Η κίνηση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Νίκος Αγγελόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει ύφεση, αλλά δεν είναι ούτε τραγική, ούτε καταστροφική».

«Θα θέλαμε να είναι καλύτερη (η κίνηση), αλλά μέσα στο γενικότερο αρνητικό πλαίσιο προφανώς και ο τουρισμός έχει τις ζημιές του», τόνισε και πρόσθεσε πως περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν «στη βάση υποχωρήσεων ως προς τις τιμές».

Επίσης απέδωσε την κάμψη που παρατηρείται στον τουρισμό στην κακή εικόνα που δημιουργήθηκε από τα επεισόδια στην Αθήνα και στην αρνητική θέση που πήραν κάποιες χώρες για το οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

ZENITH