Skip to main content

ΝΔ: Η πολιτική ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην ύφεση

Αποπροσανατολιστικές επικοινωνιακές διαθέσεις καταλόγισε στον υπουργό Οικονομικών ο αναπληρωτής αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
«Αποπροσανατολιστικές επικοινωνιακές διαθέσεις» καταλόγισε στον υπουργό Οικονομικών ο αναπληρωτής αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, επαναλαμβάνοντας τις ανησυχίες του για την πορεία εκτέλεσης του προϋοπολογισμού.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε πως «η σημερινή παραδοχή του κ. υπουργού ότι η αύξηση των καθαρών εσόδων του Προϋπολογισμού, μετά και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις της φορολογίας, ανήλθε μόλις στο 7,1% το 1ο εξάμηνο του έτους, από 8,3% το 1ο πεντάμηνο (έναντι στόχου για ετήσια αύξηση 11,7%), καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί».

Καταλήγοντας ζητά για πολλοστή φορά αλλαγή «μίγματος οικονομικής πολιτικής» για την ανάταξη και στη συνέχεια την ανάπτυξη της χώρας, καθώς, όπως υποστηρίζει, το υπάρχον μίγμα είναι αποτυχημένο και ωθεί την πραγματική οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση.

ZENITH