Skip to main content

ΝΔ: Μη υλοποιήσιμος ο στόχος αύξησης των εσόδων

Ελλειμματική χαρακτήρισε την ασκούμενη οικονομική πολιτική ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντησ
Ελλειμματική χαρακτήρισε την ασκούμενη οικονομική πολιτική ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου κατά τη σημερινή του συνάντηση με το διοικητή της ΤτΕ.

«Η σημερινή αναφορά του κ. Πρωθυπουργού ότι "έχουμε κατακτήσει τους πρώτους μεγάλους στόχους που είχαμε θέσει…" διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι η οικονομία δεν υπακούει στις επιθυμίες και τις συνεχείς εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «ο στόχος για αύξηση των εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 13,7% το 2010 δεν φαίνεται υλοποιήσιμος, αφού τα έσοδα παρουσίασαν οριακή αύξηση της τάξεως του 4% στο 1ο επτάμηνο του έτους».

«Ο στόχος για ύφεση της τάξεως του 4%», συνεχίζει, «είναι αμφίβολος στην επίτευξή του, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου».

Όσον αφορά στο στόχο για τη διαμόρφωση της ανεργίας στο 11,8% το 2010, ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι δεν φαίνεται να υλοποιείται, αφού η ανεργία, τον φετινό Μάιο, εκτινάχθηκε στο 12%.

«Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά και λογιστικά τερτίπια», συμπληρώνει, υπογραμμίζοντας ότι για την αντιμετώπισή τους απαιτείται «ολοκληρωμένο σχέδιο, ισχυρή πολιτική βούληση και αποτελεσματική καθοδήγηση».

ZENITH