Skip to main content

ΝΔ: Ο Τσίπρας εκλιπαρεί για δανεικά

Ο πρωθυπουργός ζητάει εκτάκτως ρευστότητα, για να αντιμετωπίσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία που ο ίδιος προκάλεσε, τονίζουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύουν κύκλοι της ΝΔ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εκλιπαρεί για χρήματα.

Όπως λένε πηγές της λεωφόρου Συγγρού, στη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση αποδέχθηκε η οποιαδήποτε εκταμίευση να γίνει μετά το πέρας της θετικής αξιολόγησης από την Τρόικα  και την έγκριση του Eurogroup. «Ωστόσο με την επιστολή της 15η Μαρτίου η κυβέρνηση εκλιπαρεί για παρέμβαση της κας Μέρκελ, ώστε κατά παράβαση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, να λάβει κάποια χρήματα άμεσα».

«Και εκεί που δεν ήθελε άλλα δανεικά, ζητάει εκτάκτως ρευστότητα απ’ οπουδήποτε: από τις δόσεις, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από αύξηση του πλαφόν για τα έντοκα. Κι ενώ ειδικά το τελευταίο θα έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες στην πραγματική οικονομία. Γιατί θα στέγνωνε πλήρως κάθε δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού της Οικονομίας», συνεχίζουν.

Αναφορικά με την επταμερή συνάντηση της 20ης Μαρτίου η Ν.Δ. σχολιάζει ότι «ο κ. Τσίπρας ζητάει εκτάκτως ρευστότητα, για να αντιμετωπίσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία που ο ίδιος προκάλεσε. Αντί για αυτό, όμως, το μόνο που καταφέρνει είναι η επαναβεβαίωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου 2015, δηλαδή πρώτα μέτρα, μετά αξιολόγηση από την τρόικα και μετά έγκριση από το Eurogroup».

«Για να καλύψει τις τρομακτικές ευθύνες του, ο κ. Τσίπρας, στην επιστολή του, στις 15 Μαρτίου 2015, στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης Α. Σαμαρά, εκφράζοντας το γελοίο «επιχείρημα» ότι έχει ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του Μνημονίου, που ο κ. Τσίπρας θα καταργούσε», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

ZENITH