Skip to main content

ΝΔ: Προκλητική η κυβερνητική αδιαφορία για τους αγρότες

Ευθύνες στην κυβέρνηση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των δημητριακών και των ζωοτροφών επέρριψε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας,
Ευθύνες στην κυβέρνηση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των δημητριακών και των ζωοτροφών επέρριψε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κασαπίδης.

Όπως τονίζει ο κ. Κασαπίδης, η καθήλωση των τιμών των σιτηρών μέχρι και το προηγούμενο 10ήμερο κάτω από τα 0,12 ευρώ το κιλό είχε ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί δημητριακών να πωλήσουν τη σοδιά τους κάτω από το κόστος παραγωγής.

Η καθυστέρηση της κυβέρνησης για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, επισημαίνει ο κ. Κασαπίδης, αλλά και η επίδειξη παντελούς αδιαφορίας γύρω από τις εξελίξεις στην αγορά των σιτηρών και των ζωοτροφών πλήττει σοβαρά, τόσο το εισόδημα των παραγωγών, όσο και την ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφίας.

«Η κυβέρνηση, αν ήθελε ν΄ αφουγκραστεί το πρόβλημα και να προλάβει τις εξελίξεις αυτές, θα μπορούσε να προκαταβάλει την εξισωτική αποζημίωση στους δικαιούχους και να γίνουν εμπορικές πράξεις σε καλύτερες τιμές σιτηρών για γεωργούς και κτηνοτρόφους την περίοδο του αλωνισμού», αναφέρει και καταλήγει:

«Την ευθύνη για όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει και δεν έγιναν, φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση η οποία, εδώ και 10 μήνες, επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία και ασυνέπεια ως προς στοιχειώδεις υποχρεώσεις προς τους Έλληνες αγρότες».

ZENITH