Skip to main content

ΝΔ: Συνεχίζονται οι βολές εκατέρωθεν μεταξύ των υποψηφίων

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διατηρεί τις ίδιες θέσεις, στη μάχη της διαδοχής για την προεδ
Με βολές εκατέρωθεν από τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και διατήρηση των ίδιων θέσεων από τον έτερο υποψήφιο, Παναγιώτη Ψωμιάδη, συνεχίστηκε η κούρσα της διαδοχής για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Η κα. Μπακογιάννη πρότεινε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, με τον κ. Σαμαρά να απαντά αρνητικά, αφού όπως τόνισε: «Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας».

«Ακούω και κάποιους να θέλουν ντιμπέιτ. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Παράσταση για το ΠΑΣΟΚ θέλουν να δώσουμε; Χρειάζεται περισσότερη ευθύνη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός πολιτισμού, απέρρριψε τις αιχμές για τα golden boys και όσους πλήγωσαν την παράταξη, ενώ όσον αφορά στη δυσφορία που εξέφρασε χθες η κ. Μπακογιάννη για τη μη καταδίκη της χυδαίας επίθεσης, που, όπως ανέφερε, δέχθηκε από έντυπο, ο κ. Σαμαράς, ανέφερε πως ασφαλώς και αποδοκιμάζει τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον συνυποψήφιου, γι’ αυτό άλλωστε και μιλά, όπως είπε, συνεχώς για ενότητα.

Από μέρους της η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στην Τρίπολη επανέλαβε για το δίλημμα μεταξύ μιας πρότασης περιχαράκωσης και συρρίκνωσης, όπως τη χαρακτήρισε, και μιας πρότασης προοπτικής και νίκης.

Ακόμα, χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το αν η ΝΔ θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της ή στην κοινωνία.

Όσον αφορά στον κ. Ψωμιάδη, επανέλαβε και πάλι με δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε να αποχωρήσει από τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ.

«Μπήκα για να μείνω και όχι για να φύγω. Δεν κάνω παζάρια με κανέναν. Υπηρετώ αξίες που πήρα από το Θεό, από τους γονείς μου και τους δασκάλους μου. Στο κάτω-κάτω δεν μπήκα σ’ αυτό τον αγώνα, για να είμαι με τη μια ή με την άλλη πλευρά. Μπήκα για τη ΝΔ, για την ενότητα, για την επόμενη μέρα», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Τέλος, αποδοκίμασε κινήσεις που οδηγούν σε κλίμα πόλωσης στο εσωτερικό της ΝΔ και είπε πως «όσοι σηκώνουν τείχη διχασμού ξιφουλκώντας κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά κανάλια, προκαλούν απογοήτευση και αηδία στα μέλη του κόμματος". Στο ενδεχόμενο δευτέρου γύρου επεισήμανε ότι ο ίδιος θα στηρίξει τη ΝΔ».

ZENITH