Skip to main content

ΝΔ: Τα δύσκολα για την Ελλάδα είναι μπροστά

Τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μετά το πέρας της συνάντησης του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Αντώνη Σαμαρά.
Τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά, τόνισε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά το πέρας της συνάντησης του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

«Απαιτείται ένταση των προσπαθειών. Η ΝΔ έχει καταθέσει και θα καταθέσει κι άλλες προτάσεις, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που απορρέουν από το μνημόνιο και να μεγιστοποιήσει τις όποιες ωφέλειες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησης της ΝΔ Γ. Βρούτσης δήλωσε πως ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και κοινή διαπίστωση είναι πως η ύφεση, ο πληθωρισμός και η ανεργία είναι τρίπτυχο που, όπως είπε, κατατρώει τα εισοδήματα.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση δείχνει να διακατέχεται από μία ψύχωση σε ιδεολογήματα και παρωχημένες αντιλήψεις, οι οποίες έχουν αποδειχθεί από τη ζωή και την ιστορία ότι δεν μπορούν να προσφέρουν και δεν μπορούν να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο, και αυτή η πολιτική οδηγεί στη χειρότερη μορφή εξαθλίωσης για την κοινωνία μας», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι για τη ΓΣΕΕ επείγοντα και πρωτεύοντα χαρακτήρα έχουν τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, της προστασίας της απασχόλησης και της περιφρούρησης των ανέργων.

«Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να ανατρέψουμε την εξαιρετικά απαράδεκτη πρόνοια του μνημονίου για τις απολύσεις και τη  μείωση των αποζημιώσεων», πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

Αυτή την ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς συναντάται με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ στις 6 το απόγευμα έχει συνάντηση με το ΙΟΒΕ.

ZENITH