Skip to main content

Νέα αναβολή για την υπόθεση της Παγίας

Αναβολή για τις 28 Σεπτεμβρίου πήρε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης της παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Αναβλήθηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης της παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μαζί με ακόμη 16 άτομα.

Η δίκη, που έχει πάρει ήδη τρεις αναβολές, είναι η δεύτερη μεγάλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και αφορά σε έλλειμμα ύψους 1,2 εκατ.ευρώ (με τις προσαυξήσεις) στο ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και του γεγονότος ότι οι δικηγόροι δεν συμμετέχουν σε δίκες τρίτη ημέρα.

Ανάμεσα στους 20 μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν ήταν η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, η πρώην δημοτική σύμβουλος, Χρύσα Αράπογλου, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β.Παπαγεωργόπουλος δεν παρέστη στο δικαστήριο, επικαλούμενος λόγους υγείας, και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, σε αντίθεση με τον πρώην γγ του δήμου, Μ.Λεμούσια, ο οποίος παρέστη δια ζώσης.

Σημειώνεται πως στην υπόθεση εμπλέκονται 17 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας (εκτίει κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών για την υπεξαίρεση), οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος (αθωώθηκαν για την υπεξαίρεση), στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένας από τους κατηγορούμενους έχει φύγει από τη ζωή, ενώ οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι του δήμου που τελούν σε καθεστώς αργίας κατήγγειλαν ότι βρίσκονται σε ομηρία, καθώς, όπως είπαν, η υπόθεση σέρνεται στα δικαστήρια για 8 χρόνια.

ZENITH