Skip to main content

Νέα αποχή μέχρι την Τρίτη οι βαθμολογητές

Παράταση στην ομηρία των 90.000 υποψηφίων αποφάσισε σήμερα το απόγευμα η ΟΛΜΕ, που έστω και οριακά με ψήφους θα συνεχίσει την αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου, όταν και
Παράταση στην ομηρία των 90.000 υποψηφίων αποφάσισε σήμερα το απόγευμα η ΟΛΜΕ, που έστω και οριακά με ψήφους θα συνεχίσει την αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει τη στάση της. Σε μια επεισοδιακή και μαραθώνια συνεδρίαση, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και οι αριστερές παρατάξεις ενέμειναν στο να συνεχιστεί η αποχή στη βαθμολόγηση.

Μέχρι στιγμή δεν έχουν βαθμολογηθεί ή αναβαθμολογηθεί το 25% των γραπτών υποψηφίων κυρίως του λεκανοπεδίου Αττικής.

Άγνωστο πλέον το πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, ενώ το υπουργείο μελετά να μεταφέρει τα γραπτά των υποψηφίων των Αθηνών που δεν έχουν βαθμολογηθεί σε άλλα βαθμολογικά κέντρα που λειτουργούν κανονικά, να αντικατασταθούν βαθμολογητές ή ακόμη- σε ακραία περίπτωση- και να επιστρατευτούν πολιτικά οι εκπαιδευτικοί.

Η κ. Διαμαντοπούλου χθες έκανε έκκληση στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ «να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρεία 90.000 παιδιά και τις οικογένειές τους».

Εκτίμησε πάντως ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα έχει αποκατασταθεί η τάξη, ενώ, όπως τόνισε, στην Περιφέρεια έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση. «Για όλους έρχεται μια στιγμή που βάζουν τις ευθύνες τους πάνω από όλα», είπε.

ZENITH