Skip to main content

Νέα αυτοκτονία στη France Telecom

Ένας ακόμη υπάλληλος του ιδιωτικοποιημένου γαλλικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού «France Telecom» έθεσε τέρμα στη ζωή του.
Ενας ακόμη υπάλληλος του ιδιωτικοποιημένου γαλλικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού «France Telecom» έθεσε, χθες, τέρμα στη ζωή του. «Θύμα» του εργασιακού κλίματος παρουσίαζει τον εαυτό του ο 51χρονος υπάλληλος που πήδηξε από γέφυρα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της περιοχής Haute Savoie.

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο αυτόχειρας εργαζόταν στο Κέντρο της France Telecom στο Ανεσί κοντά στην Ελβετία. Μέσα στο αυτοκίνητό του άφησε σημείωμα με αποδέκτη την σύζυγό του, όπου ανέφερε ότι εξωθήθηκε στην αυτοκτονία «από το κλίμα που επικρατεί στην εταιρεία του». Πρόκειται για την 24η αυτοκτονία εργαζομένου της εταιρείας τους τελευταίους 18 μήνες.

Μόλις πριν από δύο βδομάδες, η κυβέρνηση, που παραμένει ο κύριος μέτοχος με 27%, προσπάθησε να κατευνάσει τη λαϊκή οργή και το σοκ από τις αλλεπάλληλες απώλειες ανθρώπινων ζωών, καλώντας «σε έκτακτη συνάντηση» τον διευθυντή της εταιρείας. Δεσμεύτηκαν, μετά, όλοι μαζί «να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

«Ο τόπος εργασίας του συναδέλφου μας από μακρού είχε καταστεί αβίωτος, μέσα στην αδιαφορία των ανωτέρων του, με επίδειξη απανθρωπιάς, με λογύδρια για αριθμούς, με αδιαφορία για την ίδια την ανθρώπινη ζωή» επισήμανε ο εκπρόσωπος του χριστιανικού συνδικάτου CFTC, Πατρίς Ντιοσέ.

ZENITH