Skip to main content

Νέα εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο

Ο ηγέτης της επανάστασης της Κούβας εμφανίστηκε στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, προκειμένου να τιμήσει την εθνική επέτειο.
Ο ηγέτης της επανάστασης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο εμφανίστηκε στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, προκειμένου να τιμήσει την εθνική επέτειο και να συνομιλήσει με πνευματικούς ανθρώπους της χώρας, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πατέρας της κουβανέζικης επανάστασης, ο οποίος θα κλείσει τα 84 του χρόνια τον επόμενο μήνα, εναπόθεσε λουλούδια με το μεγαλύτερο δυνατό δέος στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί, εθνικού ήρωα της Κούβας (1853-1895), πριν συναντηθεί με ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και δημοσιογράφους, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Κούβας.

Πρόκειται για την έβδομη δημόσια εμφάνιση μέσα σε ένα μήνα του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος ζούσε αποτραβηγμένος στην κατοικία του στην Αβάνα, ύστερα από την ασθένεια που τον ανάγκασε να παραχωρήσει την εξουσία στον 79χρονο αδερφό του Ραούλ, τον Ιούλιο του 2006.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Κούβας πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Σάντα Κλάρα, χωρίς ωστόσο την παρουσία, όπως ήλπιζαν, του Φιντέλ Κάστρο, ούτε την παραδοσιακή ομιλία του προέδρου Ραούλ Κάστρο.

Ο δε πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, «πνευματικό παιδί» του Φιντέλ Κάστρο που επρόκειτο να συμμετάσχει στον εορτασμό, ματαίωσε το ταξίδι του δηλώνοντας ότι μια ένοπλη «επίθεση» στην χώρα του από την Κολομβία είναι »πιο πιθανή από ποτέ».

ZENITH