Skip to main content

Νέα επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ, ετοιμάζει η γαλακτοβιομηχανία Τρίκκη

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα δρομολογεί η γαλακτοβιομηχανία Τρίκκη ΑΕ, προκειμένου να διευρύνει τις παραγωγικές της δυνατότητες, ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση εντείνει και τις προσπάθειές της για να επεκτείνε
Νέο επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ, δρομολογεί η γαλακτοβιομηχανία Τρίκκη ΑΕ, στα Τρίκαλα, προκειμένου να διευρύνει τις παραγωγικές της δυνατότητες. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της εταιρείας, την περίοδο που διανύουμε, έχει θέσει στην τελική ευθεία την περαίωση μιας έτερης επένδυσης, σε κτηριακά και εξοπλισμό, ενώ ενισχύει και τις προσπάθειές της για να επεκτείνει την εμπορική της δραστηριότητα σε νέες αγορές εντός της ελληνικής επικράτειας όπου δεν έχει παρουσία.

Όσον αφορά, ειδικότερα, στη νέα επένδυση που ετοιμάζει η επιχείρηση, ο σχετικός φάκελος έχει υποβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και προβλέπει την απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού. Απώτερος στόχος της δυτικοθεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας είναι να αποκτήσει την τεχνολογική δυνατότητα, που θα της επιτρέψει να παράγει όλα της τα προϊόντα σε πιο μικρές συσκευασίες.

Μέσω του αναπτυξιακού νόμου 3299, εξάλλου, η Τρίκκη ολοκληρώνει μέχρι το τέλος του μήνα μια άλλη επένδυση, για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου μηχανολογικού της εξοπλισμού και για την επέκταση των κτηριακών της εγκαταστάσεων κατά περίπου 1.500 τ. μ., με προσθήκη, κυρίως, νέων χώρων ψυγείων κι ωριμαντηρίων, αλλά και μιας καινούριας γραμμής εμφιάλωσης γάλακτος.

Η ημερήσια δυναμικότητα της γαλακτοβιομηχανίας φθάνει τους 50-60 τόνους πρώτης ύλης, προερχόμενης από παραγωγούς των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ενώ τα προϊόντα που παράγει είναι φρέσκα γάλατα, γιαούρτια όλων των τύπων, τυροκομικά προϊόντα (φέτα ΠΟΠ, κασέρι, ημίσκληρο) από ντόπιο γάλα, καθώς και τυρί τύπου Romano, το οποίο παράγεται σε συσκευασίες 8 κιλών και 1 κιλού, αλλά επειδή είναι ένα ακριβό τυρί, υπάρχουν σκέψεις να παραχθεί και σε μικρότερο τύπο. Στη γκάμα υπάρχει επίσης, κρέμα γάλακτος, ανθότυρο κλπ.

Εμπορικά η δύναμη της Τρίκκη είναι στα Τρίκαλα όπου το μερίδιό της στην τοπική αγορά ξεπερνά το 80-85%, καθώς και στην Καρδίτσα, στην οποία κινείται μεταξύ 60-65%. Τα τελευταία 2-3 χρόνια η επιχειρηση επέκτεινε τη δραστηριότητά της και στη Δυτική Μακεδονία, στις αγορές της Καστοριάς (σε συνεργασία με την τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Γρηγοριάδης), των Γρεβενών (με τοπικούς αντιπροσπώπους), ενώ από τα μέσα του 2009, μετά την αναδιοργάνωση του δικτύου διανομής, έβαλε πόδι στην αγορά της Λάρισας, καθώς και –με κάποιες αντιπροσωπεύσεις- στην αγορά της Αττικής.
Ιδιοκτήτες της Τρίκκη, είναι οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών των Τρικάλων (με 85%), της Καρδίτσας (14%) και της Καλαμπάκας (1%). Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος της κυμαίνεται στα περίπου 15,5 – 16 εκατ. ευρώ, με κερδοφορία στα επίπεδα των 500 χιλ. ευρώ.

ZENITH