Skip to main content

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Άλλα τέσσερα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκε ότι προέρχονται από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων που διαγνώστηκαν εργαστηριακά στα είκοσι.
Άλλα τέσσερα νέα κρούσματα εγκεφαλίτιδας ή και μηνιγγίτιδας επιβεβαιώθηκε ότι προέρχονται από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων που διαγνώστηκαν εργαστηριακά στα είκοσι, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Προστασίας και Πρόληψης Νοσημάτων.

Εν τω μεταξύ, επτά άτομα, τέσσερις άντρες και τρεις γυναίκες, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Βέροιας με ήπια συμπτωματολογία σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Χατζηδημητρίου. Τα άτομα εισήχθησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και είναι καλά στην υγεία τους. Στη Λάρισα ένας 60χρονος, από την περιοχή Ομολίου νοσηλεύεται, με ιογενή εγκεφαλίτιδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Λοιμωδών νοσοκομείο οι δέκα ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Η κατάσταση της υγείας τους σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είναι καλή, εκτός από ένα περιστατικό που κρίνεται σοβαρό.

ZENITH