Skip to main content

Νέα έργα διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού στο νομό Ημαθίας

Τις κατάλληλες υποδομές για την παροχή πόσιμου νερού στο νομό Ημαθίας θα δημιουργήσουν τα τρία έργα διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού που προωθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Άλλα τρία έργα διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), ύστερα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τη γενική γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή. Τα τρία έργα αφορούν σε ισάριθμους δήμους του νομού Ημαθίας και ο συνολικός προϋπολογισμός τους είναι 3,33 εκατ.ευρώ. Σημειώνεται ότι η γγ της περιφέρειας έχει ήδη προωθήσει έργα υδροδότησης στους δήμους Καλλικράτειας και Μουδανιών της Χαλκιδικής. 

Όπως τόνισε η κ. Λιονή, «στόχος μας είναι, μέσα από τον Άξονα Προτεραιότητας 7 (Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) του ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για την παροχή ποιοτικού πόσιμου νερού στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, που το έχουν ανάγκη. Μετά τα έργα στη Χαλκιδική, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ άλλα τρία έργα στο νομό Ημαθίας, που έχουν εξαιρετική σημασία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και του περιβάλλοντος όπου διαβιούν χιλιάδες πολίτες».

Τα έργα που εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ είναι:

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Διαβατού, Κουλούρας, Μακροχωρίου, Νέας Νικομήδειας, Νέας Λυκόγιαννης και Παλιάς Λυκόγιαννης του δήμου Αποστόλου Παύλου (προϋπολογισμός 932.926,68 ευρώ): Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλελέγχου το οποίο θα βελτιώσει ριζικά τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων του δήμου Αποστόλου Παύλου και θα συμβάλλει στην προστασία και παρακολούθηση τη ποιότητας και ορθολογική διαχείριση των δικτύων ύδρευσης.

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ριζωμάτων, Δάσκιου, Σφηκιάς, Πολυδενδρίου, Χαράδρας και Ελαφίνας του δήμου Μακεδονίδος (προϋπολογισμός 1.567.885 ευρώ): Η πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλελέγχου, το οποίο θα βελτιώσει τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων του δήμου Μακεδονίδος όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, λόγω του αυξημένου μικροβιολογικού φορτίου που φέρει σύμφωνα με τους επανειλημμένους υδροχημικούς ελέγχους.

Εξωτερικός αγωγός ύδρευσης από Πηγή Μαυρονερίου έως οικισμό Αγίας Βαρβάρας (μέσω οικισμού Ασωμάτων) Δήμου Βέροιας (προϋπολογισμός 837.850 ευρώ): Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αντικατάσταση των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ασωμάτων και Αγ. Βαρβάρας του δήμου Βέροιας. Τα υφιστάμενα δίκτυα των οποίων προτείνεται η αντικατάσταση, είναι παλαιά και στις περισσότερες περιπτώσεις κατασκευασμένα από αμίαντο ή χάλυβα, ενώ παρουσιάζουν συνεχείς διαρροές και βλάβες. Η αντικατάσταση των παλαιών δικτύων κρίνεται απαραίτητη, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων για επαρκή ποσότητα, αλλά άριστης ποιότητας πόσιμου ύδατος.

ZENITH