Skip to main content

Νέα εργαλεία κατά των κρίσεων ζητά ο Παπανδρέου

Την επιτακτική ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης των οικονομικών κρίσεων με νέα εργαλεία, υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης.
Την επιτακτική ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης των οικονομικών κρίσεων με νέα εργαλεία, τα οποία θα αναδεικνύουν τη σταθερότητα των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών, υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Λατινικής Αμερικής που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ρόλο του ΔΝΤ, σημείωσε ότι η ατζέντα του θα μπορούσε να διευρυνθεί, αλλά ο βασικός του ρόλος θα παραμείνει και θα αφορά στην ισορροπία χρεών και ελλειμμάτων.

Επίσης, τόνισε ότι η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μέρος της απάντησης στην ευρωπαϊκή κρίση, καθώς μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στο περιβάλλον, με τη δημιουργία χωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε το πρωί με τους Προέδρους της Παραγουάης, του Εκουαδόρ και της Κόστα Ρίκα, ενώ χθες είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με την Αγκελα Μέρκελ, τον Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον Νίκολα Γκρούεφσκι.

ZENITH