Skip to main content

Νέα γρίπη: Δύο νέοι θάνατοι και τέσσερα βαριά περιστατικά

Δύο νέα περιστατικά θανάτων που σχετίζονταν με τη νέα γρίπη ανακοίνωσε το ΕΚΕΠΥ, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται ένα 7χρονο αγόρι, ένα 11χρονο κορίτσι και δύο ενήλικοι άνδρες, που έχου
Δύο νέους θανάτους, ενός 70χρονου και ενός αγοριού 16 ετών, οι οποίοι σχετίζονται με τη νέα γρίπη ανακοίνωσε σήμερα το ΕΚΕΠΥ.

Ο 16χρονος, που νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, συγχρόνως νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1)ν, παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, πολυοργανική ανεπάρκεια και απεβίωσε στις 21/11/2009.

Ο 70χρονος άνδρας, που είχε ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίνωσης και ανοσοκαταστολής και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, απεβίωσε στις 20/11/2009, λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και καρδιακής ανακοπής. Στον ασθενή συνυπήρξε η ίωση από τον ιό Α (Η1Ν1).

Εξάλλου, τέσσερις ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Η1Ν1.

Πρόκειται για ένα αγόρι 7,5 ετών, χωρίς υποκείμενη νόσο, το οποίο νόσησε από το νέο ιό γρίπης(Η1Ν1), παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας καινοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένο σε κρίσιμηκατάσταση.

Επιπλέον, 11χρονο κορίτσι,που νόσησε από τη νέα γρίπη και νοσηλεύεται διασωληνωμένο, σε κρίσιμη κατάσταση μετά από ενδελεχή ιατρικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από υποκείμενη νόσο (φυματίωση).

Παράλληλα, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρα 59 ετών με υποκείμενο καρδιαγγειακό νόσημα, που εμφάνισε βαριά πνευμονία, και ένας άνδρα 42 ετών με υποκείμενη ηπατική ανεπάρκεια, που εμφάνισε βαριά πνευμονία.

Ανησυχία προκαλεί η ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης, καθώς σε διάστημα μόλις μιαςεβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα επιβεβαιωμένακρούσματα έφτασαν τα 975.

Σε βαριά κατάσταση 7χρονος που προβλήθηκε από τη νέα γρίπη 

Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας7χρονος ο οποίος έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη. «Προσπαθούμε,ελπίζουμε να μπορέσει να ανανήψει. Ο 7χρονος πήγε στο νοσοκομείο μεκάποια αναιμία που δεν εξηγείται και θρομβοπενία. Έκανε βαρύ αιμολυτικόουραιμικό σύνδρομο. Εξετάζεται αν αυτό το σύνδρομο είναι λόγω του ιού ήαν είχε κάποια άλλο νόσημα το οποίο δεν το ξέρανε», δήλωσε η διοικήτριατου ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά.

Όσοναφορά στην 11χρονη που είχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη και έχασε χθεςβράδυ τη ζωή της, δήλωσε ότι το κοριτσάκι είχε περάσει πριν από 4 χρόνιαφυματίωση και αποδείχτηκε ότι ο νέος ιός της γρίπης πιθανά ενεργοποίησετη φυματίωση.

ZENITH