Skip to main content

Νέα λεωφορειακή γραμμή στη Θεσσαλονίκη για το αεροδρόμιο

Λύση στην ταλαιπωρία όσων μεταβαίνουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης- ή και το αντίστροφο, ελπίζει να βρει ο ΟΑΣΘ με την δρομολόγηση της νέας γραμμής «Νο 79».
Λύση στην ταλαιπωρία όσων μεταβαίνουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης- ή και το αντίστροφο, ελπίζει να βρει ο ΟΑΣΘ με τη δρομολόγηση της νέας γραμμής «Νο 79». Ουσιαστική, όμως, βελτίωση αναμένεται με την αύξηση του στόλου των λεωφορείων.

Η νέα λεωφορειακή γραμμή «Νο 79» με ονομασία «ΑΣ ΙΚΕΑ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα ξεκινήσει από την επόμενη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Η αφετηρία της θα βρίσκεται στο σταθμό μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ και το τέρμα της στο αεροδρόμιο, ενώ η αναχώρηση του πρώτου δρομολογίου από το ΙΚΕΑ ορίστηκε στις 05:55 και του τελευταίου στις 22:00. Η γραμμή θα λειτουργεί ενισχυτικά με την γραμμή «Νο 78» και όπως θεωρούν οι αρμόδιοι του ΟΑΣΘ αλλά και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα βελτιωθεί σημαντικά η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, καθώς πλέον η μέση συχνότητα δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο θα είναι περίπου ανά 15΄ από τα 30΄- 50΄ που είναι σήμερα.

Αν και στη γραμμή «Νο 78» είναι δρομολογημένα τέσσερα λεωφορεία και η νέα γραμμή «Νο 79» θα προσθέσει μόλις ένα λεωφορείο, οι χρόνοι θα συντομεύσουν σημαντικά καθώς, όπως εξηγούν οι αρμόδιοι, η απόσταση ΙΚΕΑ- Αεροδρομίου είναι μικρή. Συνεπώς τα δρομολόγια θα είναι πυκνά, ενώ με τη μετεπιβίβαση οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν κάποια από τις άλλες γραμμές που τερματίζουν στο ΙΚΕΑ. Η γραμμή «Νο 79» θα δώσει επίσης και τη δυνατότητα σύνδεσης του αεροδρομίου με τους δήμους Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής που μέχρι σήμερα είναι αδύνατη. Η νέα λεωφορειακή γραμμή θα κάνει δύο στάσεις (εμπορευματικός σταθμός, πράσινα φανάρια).

ZENITH