Skip to main content

Νέα μετωπική για την κυβέρνηση μετά τους φορτηγατζήδες

Η ΓΕΝΟΠ απειλεί με γενικό μπλακ άουτ, όπως είχε αποκαλύψει από την περασμένη Δευτέρα η Voria.gr, ενώ η τρόικα επιμένει στις αξιώσεις της για πώληση μονάδων.
Σε μετωπική σύγκρουση με τη ΓΕΝΟΠ ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση με αφορμή το θέμα που αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα η Voria.gr κι έχει να κάνει με την απαίτηση της τρόικας να κλείσει το 40% των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Όπως είχε γραφτεί τότε, στελέχη της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ είχαν θέσει την διοίκηση της ΡΑΕ προ ενός …τετελεσμένου. Ζητούσαν να κλείσει το 40% των παλιών και νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει την αντίδραση της ΡΑΕ. Λίγα 24ωρα μετά, η τρόικα έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και την πώληση του 40% των υδροηλεκτρικών μονάδων, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει την επέμβαση της ΓΕΝΟΠ η οποία είχε απειλήσει με γενικό μπλακ άουτ.

Προς στιγμήν, στο υπουργείο Οικονομικών επιχείρησαν να συμβιβάσουν τα …ασυμβίβαστα, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις για την αποφυγή του μοιραίου. Όμως από την πλευρά της τρόικας απαντήθηκε ότι έτσι δεν διευθετείται το πρόβλημα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτή τους την άποψη θα επαναλάβουν και στην έκθεση με τα αποτελέσματα του ταξιδιού τους, που αρχίζουν να συντάσσουν από σήμερα.

Όπως είναι φυσικό το γεγονός προκαλεί την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ, αλλά και της ίδιας της διοίκησης της ΔΕΗ, η οποία εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένη από αυτή την εξέλιξη.

ZENITH