Skip to main content

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών προτείνει ο Πούτιν

Την ενίσχυση των προσπαθειών της για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σχεδιάζει η Ρωσία, με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει πως σκοπεύει μέχρι την Δευτέρα να υποβάλει προτάσεις για καλύτερη
Την ενίσχυση των προσπαθειών της για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα σχεδιάζει η Ρωσία, με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει πως σκοπεύει μέχρι την Δευτέρα να υποβάλει σχέδιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού εξοπλισμού καθώς και προτάσεις για καλύτερη πρόληψη.

Ο Πούτιν θα προτείνει την αύξηση του αριθμού των πυροσβεστικών αεροσκαφών και την αποτελεσματικότερη φύλαξη επικίνδυνων εγκαταστάσεων, τη στιγμή που η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση ότι δεν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και εβδομάδες, είναι έντονη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Rossiyskaya Gazeta επισημαίνει πως η ρωσική ηγεσία εξακολουθεί να θεωρεί την κατάσταση καταστροφική, ενώ και σήμερα η Μόσχα παραμένει πνιγμένη στους καπνούς από τις φωτιές στις γύρω περιοχές.

Όπως υπογραμμίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ η κατάσταση προς το παρόν δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης, καθώς  νέες πυρκαγιές ξέσπασαν λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών που αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η προεδρία θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίση, αφού «η ανάγκη είναι πραγματικά μεγάλη και όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε».

Μέχρι τώρα, πενήντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Οργανισμοί αρωγής και παρατηρητές πιστεύουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις υποβαθμίζουν τον αριθμό των θυμάτων και το μέγεθος της καταστροφής. Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ζημιές ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις καλλιέργιες και για χιλιάδες εκτάρια δασικών εκτάσεων κατεστραμμένα.

ZENITH