Skip to main content

Νέα μέτρα περιμένουν από το ΔΝΤ εννέα στους δέκα πολίτες

Βέβαιο ότι η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή και νέων μέτρων εμφανίζεται το 92% των πολιτών, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse RC, για την εφημερίδα «Τύπο
Βέβαιοι ότι η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή και νέων μέτρων, εμφανίζονται εννέα στους δέκα πολίτες (92%), σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse RC, για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Παράλληλα, ανεξαρτήτως της κομματικής προτίμησης των πολιτών, σε ποσοστό 65%, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή τους.

Ακόμα, σε ποσοστό 48% δηλώνουν ότι η είδηση της επιστολής του υπουργού τούς γεννά οργή και 28% φόβο, ενώ το 57% δηλώνει πως, πριν την επιστολή, πίστευαν ότι η Ελλάδα, με την κατάλληλη πολιτική, θα μπορούσε να ξεπεράσει μόνη της την κρίση.

Όσον αφορά στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία, το 58% των πολιτών εκτιμούν ότι ευθύνονται όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, 23% οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, 13% οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη και 5% η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Αν και στην παραπάνω ερώτηση το ποσοστό που συγκεντρώνει η σημερινή κυβέρνηση είναι πολύ χαμηλό, σε ποσοστό 74% οι πολίτες χαρακτηρίζουν από «μέτρια» έως «κακή και πολύ κακή» την ως τώρα επίδοσή της στη διαχείριση του ζητήματος της Οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη στις 15 και 16 Απριλίου, δηλαδή ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

ZENITH