Skip to main content

Νέα ονόματα για τις διοικήσεις των οργανισμών της Θεσσαλονίκης

Ποια ονόματα έπεσαν στο τραπέζι για ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, Εγνατία Οδός ΑΕ και ΔΕΘ-Helexpo. Μετά τη διαπραγμάτευση οι τελικές αποφάσεις, νευρικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

του Τάσου Τασιούλα

Σε εκκρεμότητα παραμένει η αλλαγή των διοικήσεων σε μια σειρά από δημόσιους οργανισμούς και φορείς της Θεσσαλονίκης από τη νέα κυβέρνηση. Συνεχώς ακούγονται νέα ονόματα για τη στελέχωσή τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν «νευρικότητα» στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φράση της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, για την αντικατάσταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ, Νίκου Παπαδάκη, επέτεινε τη «νευρικότητα».

Η κ. Ξουλίδου κατά την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, για τα προβλήματα με την υδροδότηση της περιοχής στους βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης, είπε ότι ο κ. Παπαδάκης δε θα είναι τα επόμενα δυο χρόνια πρόεδρος της ΕΥΑΘ και πως η νέα διοίκηση θα οριστεί σύντομα.

Μάλιστα, αυτό ειπώθηκε παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Σωκράτη Φάμελλου, οι οποίοι δεν είπαν το παραμικρό…

Για τη θέση του κ. Παπαδάκη έχει ακουστεί το όνομα του καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Γιάννη Κρεστενίτη, χωρίς όμως να είναι η μοναδική πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο κ. Κρεστενίτης είναι αποδεκτός και θεωρείται εξαιρετική περίπτωση κι από τα περισσότερα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέες διοικήσεις πάντως δεν αναμένονται πριν από τη λήξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης, που είναι σε εξέλιξη, γεγονός που συνεπάγεται συνέχιση της φημολογίας και ονοματολογίας.

Με βάση τα ονόματα που ακούστηκαν για τις διοικήσεις των σημαντικότερων οργανισμών είναι της Ρίας Καλφακάκου για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και της Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη για την «Εγνατία Οδός ΑΕ», ενώ στη ΔΕΘ Helexpo θεωρείται ότι το σχήμα με πρόεδρο τον Τάσο Τζήκα και διευθύνοντα σύμβουλο τον Κυριάκο Ποζρικίδη, δε θα αλλάξει. Άλλωστε, την αρμοδιότητα για τον εκθεσιακό φορέα την έχει η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που θεωρείται ότι έχει πολύ καλές σχέσεις και με τους δυο.

Στην περίπτωση πάντως του ΟΛΘ αναζητούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες λύσεις για τη θέση του  προέδρου, ενώ πιθανότερη εκδοχή είναι την τελική απόφαση να μην την πάρει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, αλλά ο Γιώργος Σταθάκης.

Για την κ. Ξηροτύρη οι όποιες ενστάσεις προς το παρόν εστιάζονται στην κόντρα την οποία είχε περιέλθει με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και στη στάση που ακολούθησε όταν η  ΔΗΜΑΡ ήταν στη συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό θα αποτελέσει τελικά ανασταλτικό παράγοντα ή όχι θα φανεί εκ της… ανακοινώσεως.

Πάντως, οι συζητήσεις και οι συνεννοήσεις συνεχίζονται, όπως και η κατάθεση βιογραφικών, ενώ την τελική απόφαση θα πάρουν οι αρμόδιοι για κάθε οργανισμό και φορέα υπουργοί.

Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε στη Voria.gr ότι δεν υπάρχει βιασύνη για τη στελέχωση των οργανισμών, καθώς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, μεταξύ των οποίων η προώθηση του νομοθετικού έργου, που λόγω της γενικής κατάστασης με τα οικονομικά έχει πάει πίσω.

 

ZENITH