Skip to main content

Νέα ώθηση στον τουρισμό της Βραζιλίας λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο υφυπουργός Τουρισμού της χώρας, Μάριο Μόιζες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Την πεποίθησή του πως η ανάληψη από το Ρίο ντε Τζανέιρο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 θα δώσει μια νέα ώθηση στον τουρισμό της Βραζιλίας, αλλά και των υπολοίπων χωρών της Νότιας Αμερικής, εξέφρασε ο βραζιλιάνος υφυπουργός Τουρισμού Μάριο Μόιζες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ειδικότερα ο υφυπουργός σημείωσε ότι:«Θα αναλάβουμε δράση μαζί με τις άλλες νοτιοαμερικανικές χώρες ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες όχι μόνο στη Βραζιλία, αλλά και στην Αργεντινή, τη Χιλή, την Κολομβία και το Περού»

Στη συνέχεια ο κ. Μόιζες τόνισε ότι «συνολικά η Βραζιλία θα επενδύσει 25,9 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και στη βελτίωση των υποδομών»

Ανάμεσα στα πρώτα έργα που είναι απαραίτητα να γίνουν, είναι η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής για ένα τρένο υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στο Ρίο και το Σάο Πάολο, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2014 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και την κατασκευή του οποίου είναι έτοιμες να αναλάβουν η Γαλλία, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Γερμανία. Όπως διευκρίνισε ο Μόιζες «Η απόφαση θα ληφθεί στις αρχές του 2010».

Παράλληλα, έργα εκσυγχρονισμού απαιτούνται, τόσο στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι του Ρίο, όσο στο μετρό της μεγαλούπολης. Επίσης θα πρέπει να ανακαινιστούν 48.000 δωμάτια ξενοδοχείων.

Όσον αφορά τα προβλήματα ασφάλειας, ο βραζιλιάνος αξιωματούχος επισήμανε πως οι αρχές «θα εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης και θα ενισχύσουν την τουριστική αστυνομία».

Σημειώνεται ότι η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων συνέπεσε με μια δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό της χώρας, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος οι διεθνείς αφίξεις μειώθηκαν κατά 4,1% και τα έσοδα κατά 10,3%, ενώ το 2008 περισσότεροι από 5 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν τη Βραζιλία, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

ZENITH