Skip to main content

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος Παπαγεωργόπουλου - Λεμούσια

Άλλη μια ποινική δίωξη ασκήθηκε εις βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ο οποίος ήδη εκτίει 12ετή κάθειρξη για την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ .

του Μάρκου Γεωργίου

Άλλη μια ποινική δίωξη  ασκήθηκε εις βάρος του  Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ο οποίος ήδη εκτίει 12ετή κάθειρξη για την υπεξαίρεση  17,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το 5ο κακούργημα για το οποίο κατηγορείται  και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήδη  έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της παγίας προκαταβολής του δήμου,με έλλειμμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ , όπως επίσης και  για  "νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες", συνολικού ποσού  259.791 ευρώ, που κατείχε σε κοινό λογαριασμό  με τον γ. γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, στην Τράπεζα Κύπρου, από το 1999 έως το 2006.
 
Η νέα ποινική δίωξη , σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε με εντολή του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλου,  εναντίον του  Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια ο οποίος εκτίει ήδη  ποινή κάθειρξης για την εμπλοκή του στην υπεξαίρεση. Η δίωξη δεν σχετίζεται με  το χρηματικό ποσό του "ξεπλύματος" αλλά αφορά το  υπόλοιπο ποσό  της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ που δεν εντοπίστηκε, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Προηγήθηκε  αναφορά του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Γιώργου Αποστολάκη , που επέβαλε ισόβια δεσμά στους δύο κατηγορούμενους , όπως και στον βασικό κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη, σε πρώτο βαθμό. Ζήτησε να διαβιβασθούν στοιχεία και το σκεπτικό της υπόθεσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για διερευνηθούν οι πράξεις για τις οποίες δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.
 
Στις 14 Ιουλίου, το δευτεροβάθμιο  Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον  Β. Παπαγεωργόπουλο,  12ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ . Επίσης, εις  βάρος του  έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη  για την υπόθεση με τις   παράνομες ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν έλλειμμα άνω του 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ πλέον κατηγορείται και  για "αποδοχή προϊόντων εγκλήματος".

ZENITH