Skip to main content

Νέα προβλήματα στις αερομεταφορές, λόγω της τέφρας

Σημαντικά προβλήματα στις πτήσεις Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας προκαλεί η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία, καθώς οι ακυρώσεις πτήσεων είναι εκατοντάδες.
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για διακοπή της λειτουργίας των αεροπορικών συγκοινωνιών στην Ιταλία», ανακοινώθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τον ιταλό υπουργό Μεταφορών, Αλτέρο Ματεόλι, που επεσήμανε πάντως ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την έλευση ή οχι του σύννεφου καπνού που πρόερχεται από το ηφαίιστειο της Ισλανδίας».

Η κατάσταση κρίνεται προς το παρόν από τους αρμόδιους στην Ιταλία «απρόβλεπτη», γι΄ αυτό και ζητήθηκε από τους υποψήφιους ταξιδιώτες να ενημερώνονται από τις αρχές πριν αναχωρήσουν για τα αεροδρόμια.

Προς το παρόν έχουν ακυρωθεί τέσσερεις πτήσεις από το αεροδρόμιο της Ρώμης, Φιουμιτσίνο, προς Ισπανία λόγω του ηφιαστειακού καπνού, αφού στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις για σήμερα Κυριακή.

Συγκεκριμένα στην Ισπανία έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής 900 πτήσεις και έχουν κλείσει 19 αεροδρόμια, ενώ στην Πορτογαλία οι πτήσεις που ακυρώθηκαν έφτασαν τις 137.

ZENITH