Skip to main content

Νέες αλλαγές στο πρόγραμμα της τρόικας των ελεγκτών

Φεύγουν για να ξανάρθουν. Και μάλιστα πολύ νωρίτερα, απ΄ ό,τι αρχικώς αναμένονταν. Ο λόγος αφορά στους ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι θα επιστρέψουν στη χώρα μας έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Φεύγουν για να ξανάρθουν. Και μάλιστα πολύ νωρίτερα, απ΄ ό,τι αρχικώς αναμενόταν. Ο λόγος αφορά στους ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι θα επιστρέψουν στη χώρα μας έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αρχικώς, ο προγραμματισμός ήταν να κάνουν μια νέα «βόλτα» επί ελληνικού εδάφους εκεί προς τα μέσα Ιουλίου. Τελικώς, όμως, αποφασίσθηκε οι διαδικασίες να επιταχυνθούν. Κι αυτό γιατί θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να συνταχθεί η τριμηνιαία έκθεση για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον να είναι έτοιμες να ξεμπλοκάρουν τη δεύτερη δόση το συντομότερο δυνατό. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα γίνει προς το τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Τον Αύγουστο, επίσης, όπως πληροφορείται η Voria.gr, η ΕΕ πρόκειται να προχωρήσει σε επαναδιατύπωση των προβλέψεών της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κάτι το οποίο αρχικώς δεν προβλέπονταν καν. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η βελτίωση κάποιων βασικών δημοσιονομικών μεγεθών οδηγεί την τρόικα σε επανεξέταση του προγραμματισμού της προς το ευνοϊκότερο.

ZENITH