Skip to main content

Νέες ανατροπές στους συμβούλους αποκρατικοποίησης

Νέα ανατροπή δρομολογείται στο κομμάτι των συμβούλων αποκρατικοποίησης που θα προσλάβει το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να αξιολογήσει την προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για το 77% της Αγροτικής Τράπε
Νέα ανατροπή δρομολογείται στο κομμάτι των συμβούλων αποκρατικοποίησης που θα προσλάβει το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να αξιολογήσει την προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για το 77% της Αγροτικής Τράπεζας και το 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που περιήλθαν εν γνώσει της Voria.gr, «τυχεροί» της υπόθεσης θα είναι τελικώς η HSBC, η Lazard και η Deutsche Bank, που είναι και η μοναδική που διεσώθη από την αρχική λίστα. Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, λένε ότι αγώνα μέχρι τέλους, για να κερδίσει μια θέση στον ...ήλιο του υπουργείου Οικονομικών δίνει και η Credit Suisse, χωρίς, ωστόσο, να έχει πολλές πιθανότητες να αλλάξει τις ισορροπίες. Το γεγονός πάντως ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι η τελική επιλογή δεν θα ανακοινωθεί πριν τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς αύριο το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναχωρεί για τη Σέριφο, όπου θα κάνει τις ολιγοήμερες διακοπές του. Από εκεί θα επιστρέψει στις 16 Αυγούστου, οπότε οι όποιες εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται από εκεί και μετά.

ZENITH