Skip to main content

Νέες «φωτιές» ετοιμάζει η Κομισιόν

Μπορεί να ακούγεται ακόμα ουτοπικό. Όμως, σε λίγο καιρό, που η συζήτηση θα ανοίξει, το δημοσίευμα θα θεωρείται ...προφητικό.
Μπορεί να ακούγεται ακόμα ουτοπικό. Όμως, σε λίγο καιρό, που η συζήτηση θα ανοίξει, το παρακάτω δημοσίευμα θα θεωρείται ...προφητικό.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι σε επίπεδο Βρυξελλών έχει αρχίσει να συζητείται, διερευνητικά σε αυτή τη φάση, το ενδεχόμενο επιβολής ενός φόρου στις χώρες - μέλη της ΕΕ απευθείας από την Κομισιόν!  Εν προκειμένω, και σύμφωνα με τον πρωτόλειο σχεδιασμό που έχει γίνει αναφορικά με το θέμα, η Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει το συγκεκριμένο τέλος υπολογίζοντας τα έσοδα που θα πρέπει να εισπράξει από κάθε μέλος, κάνοντας χρήση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Μόνο που τα λεφτά, αντί να καταλήγουν στα κρατικά ταμεία, θα πηγαίνουν απευθείας στα κοινοτικά. Εννοείται ότι το σχέδιο έχει ακόμα πολλές εκκρεμότητες και αρλετές γκρίζες ζώνες που θα πρέπει να διευκρινισθούν. Από τη στιγμή, όμως, που ο σπόρος έπεσε, το πιθανότερο είναι ότι θα τον δούμε, αργά ή γρήγορα, να βλασταίνει κιόλας...

ZENITH