Skip to main content

Νέες καταγγελίες για την υπόθεση του 20χρονου Βαγγέλη

Σε σκληρές καταγγελίες για την υπόθεση Γιακουμάκη προχώρησε ο επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε τη Διοικητική Εξέταση στην Γαλακτοκομική Σχολή εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε σκληρές καταγγελίες για την υπόθεση Γιακουμάκη προχώρησε ο επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε τη Διοικητική Εξέταση στην Γαλακτοκομική Σχολή εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Αθανασόπουλος, μετά τον εντοπισμό του πτώματος του άτυχου φοιτητή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασόπουλος κατήγγειλε πως «κάποιοι στη σχολή δεν ήθελαν να γίνει έρευνα στο εσωτερικό της για τη υπόθεση Γιακουμάκη. Τώρα να λογοδοτήσουν τα στελέχη της Γραμματείας της Γαλακτοκομικής Σχολής που στις 12 Φεβρουαρίου 2015, απείλησαν ότι θα χυθεί το δικό μου αίμα και του προέδρου του ΕΛΓΟ επειδή ασχοληθήκαμε με την εξαφάνιση του Βαγγέλη. Να λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι στους γονείς του παιδιού».

«Πράγματι στις 12 Μαρτίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εμφανίστηκαν κάποιοι συνδικαλιστές από την Αθήνα οι οποίοι έλεγαν ότι το πόρισμα μας, εμείς, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, θέλαμε να ρίξουμε το διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής στη φωτιά και μας είπαν ότι “αν θέλετε να χυθεί αίμα, θα χυθεί το δικό σας αίμα και όχι του διευθυντή μας”» κατήγγειλε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Αθανασόπουλος.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε οι απειλές αυτές έγιναν  αφού κατατέθηκε το πόρισμα, ενώ τόνισε πως θα καταγγείλει τους συνδικαλιστές αυτούς στην αστυνομία.

«Έχουν περιγραφεί περιστατικά από τις καταθέσεις στο πόρισμα, που αναφέρουν διάφορα γεγονότα. Τα περιστατικά αυτά αναφέρονται από καθηγητές, από μαθητές της σχολής. Για αυτό που έχει ακουστεί ότι του πέρασαν οι Κρητικοί ιμάντα από το λαιμό, δεν υπάρχουν στοιχεία. Του έκαναν κι άλλα, ενώ για το ότι τον έκλειναν στην ντουλάπα, υπάρχουν καταθέσεις.

Ορισμένα από τα βασανιστήρια στα οποία υπόκειντο ο Βαγγέλης, ήταν εν γνώσει των καθηγητών από πέρυσι.

Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ενδοσχολική βία μέχρι την ημερομηνία της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στις 6 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν φύγει.» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν είχε προηγηθεί της εξαφάνισης του 20χρονου, επεισόδιο έντονης λογομαχίας στις τουαλέτες, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε πως «Μερικές φορές, ορισμένα πράγματα υπερτονίζονται. Την ώρα εκείνη στη σχολή γινόταν όντως χαλασμός, γιατί είχαν τελειώσει το φαγητό, άλλοι ετοιμάζονταν να φύγουν, άλλου ντύνονταν για να πάνε σε καφετέρια, άλλοι πήγαιναν στα μπάνια… Είχε έντονη οχλαγωγία.»

Την ίδια στιγμή, ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων μιλώντας στο ΣΚΑΙ δήλωσε ότι «Έχω ήσυχη την συνείδηση μου». Ο διευθυντής έχει απομακρυνθεί από τη θέση του έως τη διαλεύκανση της όλης υπόθεσης.

Νωρίτερα, ο θείος του Γιακουμάκη απέδωσε ευθύνες στον τότε διευθυντή, καταγγέλλοντας πως δεν έλαβε μέτρα για την προστασία του άτυχου νέου, και προσθέτοντας πως στη σχολή υπάρχουν σπουδαστές ηλικίας ακόμη και 27 ετών.

Παρέμβαση της Δίωξης εναντίον μπλογκ που καθυβρίζει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Την οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει ανάρτηση σε ιστοσελίδα στην οποία υπάρχουν υβριστικά σχόλια για τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από πλήθος καταγγελιών, κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και πέτυχε τη διαγραφή των περισσότερων από τα κακεντρεχή σχόλια.

Επίσης, ζήτησε από τις εταιρείες διαδικτύου τη διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των δραστών για τυχόν δικαστική χρήση, ενώ θα ενημερώσει και τους γονείς του 20χρονου για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ποινικό κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δίωξης:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της για τον εντοπισμό παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων, διαπίστωσε χθες το απόγευμα (15-03-2015)  την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη άνδρα, ο οποίος αγνοούνταν από 06-02-2015 και εντοπίστηκε, χθες, νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Η διαγραφή των προσβλητικών αναρτήσεων επιτεύχθηκε, ενώ θα ενημερωθούν οι γονείς του αποθανόντα για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απενεργοποίησης τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων.

ZENITH