Skip to main content

Νέες κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι κτηνοτρόφοι από τη Β. Ελλάδα. Το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος, στη Θεσσαλονίκη.
Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι κτηνοτρόφοι από τη Βόρεια Ελλάδα. Το πρωί περίπου 30 εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος, στην Κηφισιά Θεσσαλονίκης.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν επίλυση των προβλημάτων τους και καταγγέλλουν τις γαλακτοβιομηχανίες, καθώς, όπως υποστηρίζουν, προχώρησαν ήδη σε μειώσεις των τιμών αγοράς του γάλακτος από τους παραγωγούς.

Μεταξύ άλλων, οι κτηνοτρόφοι ζητούν: άμεση πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης με ταμειακή διευκόλυνση, ρύθμιση του θέματος των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας και στελέχωση των οργανισμών ΕΛΟΓΑΚ, ΕΦΕΤ, ΕΛΓΑ, ΕΘΙΑΓΕ και Διεπαγγελματική Φέτας, με μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΚ Δημήτρη Καμπούρη δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα οι κτηνοτρόφοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αυτό όπως διευκρίνισε θα αποφασιστεί μετά από συνελεύσεις στις κατά τόπους ενώσεις. Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων παρέμειναν στο κτίριο του ΕΛΟΓΑΚ έως αργά το μεσημέρι.

ZENITH