Skip to main content

Νέες πιστοποιήσεις για την Εxel Group

Δύο ακόμα οικογένειες φωτοβολταϊκών πλαισίων: της σειράς ESP-M και ESP-D που παράγει η Exel Group στο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου πιστοποιήθηκαν από την TÜV Rheinland.
Δύο ακόμα οικογένειες φωτοβολταϊκών πλαισίων: της σειράς ESP-M και ESP-D που παράγει η Exel Group πιστοποιήθηκαν από τον γερμανικό Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV Rheinland. Πρόκειται για σειρές που παράγονται στο νεότευκτο εργοστάσιο της ExelGroup στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς που αποτέλεσε επένδυση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η πιστοποίηση από τον TÜV Rheinland έγινε κατόπιν πλήρους επιθεώρησης των διαδικασιών παραγωγής βάσει συγκεκριμένων πρώτων υλών, αναφορικά με τον τρόπο παραγωγής και μέτρησης της απόδοσης του τελικού προϊόντος. Η σειρά ESP-M αντιπροσωπεύει τη νεότερη γενιά πολυκρυσταλλικών φωτοβολταϊκών πλαισίων ισχύος 200 – 240 Wp. Αντίστοιχα, η σειρά ESP-D αποτελεί την πρόταση της κατασκευάστριας εταιρείας σε ό,τι αφορά στα μονοκρυσταλλικά πλαίσια, ενώ το εύρος ισχύος για τη συγκεκριμένη γενιά προϊόντων είναι 225-260 Wp.

Η Οικογένεια exel ESP series 60 παράγεται με κυψέλες διακεκριμένων κατασκευαστών από αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής – δυναμικότητας σήμερα 50 MW/έτος - με πλήρως ενσωματωμένο Σύστημα Ελέγχου Ποιότητας και Πρόληψης Αστοχιών. Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά και επιπλέον: ειδικό γυαλί για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, υψηλές αποδόσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας και συννεφιάς, καθώς και προφίλ ανοδειωμένου αλουμινίου για μέγιστη αντοχή στο χρόνο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Exel Group, κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, «η πιστοποίηση από τον TÜV Rheinland αποτελεί την απόδειξη της δέσμευσής μας για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας βάσει διεθνών προτύπων και πιστοποιήσεων. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η δυναμική μας μέσω της παραγωγής νέων προϊόντων, ώστε να αποκτήσουμε το κατάλληλο εύρος προϊόντων για να καλύψουμε κάθε ανάγκη της εγχώριας και διεθνούς αγοράς».

Μέχρι στιγμής η εταιρία έχει διαθέσει, κυρίως στην ελληνική αγορά, φωτοβολταϊκά πάνελς ισχύος 5 MW (πάνω από 50 εγκαταστάσεις), η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου  σε 8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη Voria.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ο κύκλος εργασιών για το 2009 ανήλθε στα 13,357 εκατ. ευρώ και η κερδοφορία στα 42.446 ευρώ. Η εκτίμηση του κ. Τριανταφύλλου για το 2010 είναι ότι ο κύκλος εργασιών θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ, κάτι όμως το οποίο θα εξαρτηθεί και από το ευρύτερο τραπεζικό σύστημα και το κατά πόσο θα χρηματοδοτήσει και θα στηρίξει τα έργα.

«Το σύγχρονο, βιοκλιματικό εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου στο Κιλκίς, σε συνδυασμό με τον πλήρως αυτοματοποιημένο και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αλλά και τις αυστηρά επιλεγμένες α’ ύλες, παρέχουν σε κάθε επενδυτή φωτοβολταϊκών πάρκων ποιοτικά προϊόντα, αλλά και την απαιτούμενη ασφάλεια», επισημαίνει ο κ. Τριανταφύλλου.

ZENITH