Skip to main content

Νέες θέσεις εργασίας από την ένταξη της «Νέας Παραλίας» στο ΕΣΠΑ

Στην αναγκαιότητα της άμεσης ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ (ευρωπαϊκά κονδύλια Δ΄ Κ.Π.Σ.) και της ένταξης σε αυτό του εγκεκριμένου έργου της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ που θα
Στην αναγκαιότητα της άμεσης ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ (ευρωπαϊκά  κονδύλια Δ΄ Κ.Π.Σ.) και της ένταξης σε αυτό του εγκεκριμένου έργου της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

Στην  ίδια κατεύθυνση, της καταπολέμησης της ανεργίας, ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση εφαρμογή του νέου επενδυτικού και αναπτυξιακού νόμου, που έχει εξαγγείλει εδώ και τέσσερις μήνες η κυβέρνηση.

«Πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα προς αυτή τη κατεύθυνση για νέες επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, παράλληλα με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των δημοσίων επενδύσεων», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Από τα κονδύλια των δημοσιών επενδύσεων, σύμφωνα με τον δήμαρχοΘεσσαλονίκης, πρέπει να δοθούν 6,5 εκατ. ευρώ για το νέο ΔημαρχιακόΜέγαρο.

Επιπλέον, ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας, με αφορμής την αυριανή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη».

«Καλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις θέσεις της και να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο για να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοικητική οικογένεια, όπως αρμοδιότητες, πόροι, μητροπολιτική διακυβέρνηση, ψήφοι μεταναστών, κ.ά. Το θέμα είναι πώς θα δημιουργηθούν ισχυροί δήμοι, που σημαίνει μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική εξουσία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα πριν τις δημοτικές εκλογές στις 14 Νοεμβρίου 2010.

«Στις 14 Νοεμβρίου 2010 θα έχουμε δημοτικές εκλογές και με τιςπροϋποθέσεις που έχουν, ήδη, διαμορφωθεί δεν μπορεί να γίνει καμίαΔιοικητική Μεταρρύθμιση. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

ZENITH