Skip to main content

Νέο αρνητικό ρεκόρ στα CDS των 10ετών ομολόγων

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ σκαρφάλωσαν από το πρωί τα ασφαλιστήρια συμβόλαια έναντι του ενδεχομένου πτώχευσης της χώρας (CDS). Συγκεκριμένα, στα 10ετή ομόλογα, ξεπερνούσαν τις 800 μονάδες βάσης
Σε νέο ιστορικό ρεκόρ σκαρφάλωσαν από το πρωί τα ασφαλιστήρια συμβόλια έναντι του ενδεχομένου πτώχευσης της χώρας (CDS). Συγκεκριμένα, στα 10ετή ομόλογα, ξεπερνούσαν τις 800 μονάδες βάσης, δείχνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ότι άλλη μια δύσκολη μέρα για την ελληνική οικονομία ξεκινάει.

Ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, που χθες έκανε μια από τις μεγαλύτερες ιστορικά πτώσεις του, ξεκίνησε και πάλι αρνητικός, αν και πιο συγκρατημένα σε σχέση με χθες. Συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο -0,80%, όταν χθες, με το άνοιγμα ήταν αρνητικός κατά -1,50%.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες λόγω της βαρύτητας αλλά και των συνθηκών δίνουν τον τόνο στην αγορά. Άλλωστε, το φάντασμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, «χτυπάει» στα ομόλογα και κατ΄ επέκταση στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια όπου και είναι «παρκαρισμένα» τα περισσότερα από αυτά.

ZENITH