Skip to main content

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό

Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές. Σήμερα το πρωί έφτασε ακόμα και στα 1,234 δολάρια την ουγγιά, η οποία συνιστά όντως ιστορικό ρεκόρ σε διεθνές επίπεδο.
Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές. Σήμερα το πρωί έφτασε ακόμα και στα 1,234 δολάρια την ουγγιά, η οποία συνιστά όντως ιστορικό ρεκόρ σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός σηματοδοτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ρευστότητα που επικρατεί στις αγορές και την ανάγκη των επενδυτών να αναζητήσουν και να βρουν ασφαλή «καταφύγια». Πριν από λίγο η τιμή του χρυσού διαμορφώνονταν στα 1,230 δολάρια, δείχνοντας μια αξιοσημείωτη σταθερότητα σε αυτά τα επίπεδα, δημιουργώντας προφανώς προγεφυρώματα για ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Στο μεταξύ το ευρώ έναντι του δολαρίου επιμένει να κινείται κάτω από το επίπεδο των 1,2750, όταν τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, είχε επανέλθει πάνω από το 1,28. Εννοείται ότι επίπεδα άνω των 1,30 και 1,35 είναι πλέον μακρινό όνειρο.

ZENITH