Skip to main content

Νέο μήνυμα Μέρκελ για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Την πεποίθησή της ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας πως ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

Νέο μήνυμα προς τα ελληνικά κόμματα να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως είπε, όλες οι προσπάθειες των τελευταίων ετών εστιάστηκαν στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, σημειώνοντας πως η χώρα πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της.

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα στις εκλογές», τόνισε η κα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας πάντως πως ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

Η ίδια σημείωσε πως η κρίση του ευρώ δεν έχει απολύτως ξεπεραστεί. «Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι εβδομάδα του πεπρωμένου για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση δεν εχει ξεπεραστεί απολύτως. Αυτό ίσχυε για την περασμένη εβδομάδα, για τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 και ισχύει ακομη και για αυτές τις εβδομάδες», δήλωσε η κα Μέρκελ και πρόσθεσε οτι η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις της με απόλυτη ανεξαρτησία.

ZENITH