Skip to main content

Νέο προϊόν πλοήγησης και διαχείρησης κυκλοφορίας από την MLS

Στην κορυφή της παγκόσμιας πρωτοπορίας η MLS με το νέο προϊόν της, το MLS Destinator liveTRAFFIC, που παρουσίασε στην Αθήνα και σύντομα θα κυκλοφορήσει και για τη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσαν οι εκπρόσω
Ένα νέο καινοτομικό προϊόν στον ευρωπαϊκό χώρο της πλοήγησης και διαχείρισης της κυκλοφορίας, το MLS Destinator liveTRAFFIC παρουσίασε η ΜLS Πληροφορική ΑΕ στην Αθήνα. Ο γενικός διευθυντής  της  MLS Πληροφορική ΑΕ κ. Παναγιώτης Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη που έδωσε τόνισε ότι το νέο προϊόν αφορά το κέντρο της Αθήνας και τις υπόλοιπες περιοχές  και διευκολύνει τους πολίτες στη διαχείριση της κυκλοφορίας εξοικονομώντας 30% σε χρόνο, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν. Ανάλογο προϊόν ετοιμάζεται και για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, δεδομένου ότι η MLS Πληροφορική επενδύει περίπου το 15% του τζίρου της κάθε χρόνο- το 2009 ο τζίρος ήταν 14,8εκατ. ευρώ- σε έρευνα και ανάπτυξη, στοιχείο που την ανέδειξε σε leader στην αγορά πλοήγησης της χώρας, όπου κατέχει μερίδιο 56%.

Καινοτομίες

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ότι  το MLS Destinator liveTRAFFIC από σήμερα αναβαθμίζει τον πλοηγό σε ένα έξυπνο και πολύτιμο μέσο ενημέρωσης, αφού για πρώτη φορά ειδοποιεί τον οδηγό, σε πραγματικό χρόνο, για την κίνηση στους δρόμους της πόλης αλλά και τα έκτακτα συμβάντα και τον οδηγεί στον προορισμό του από εναλλακτικές διαδρομές. Παράλληλα, προσφέρει μια πληθώρα προηγμένων live υπηρεσιών μέσω της δυναμικής live πλατφόρμας, που ανέπτυξε η MLS με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του οδηγού, την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος και την ενίσχυση της ασφαλούς και "πράσινης" οδήγησης. Για τη λειτουργία του προιόντος αξιοποιείται η υποδομή των Ολυμπιακών Αγώνων για την κίνηση της κυκλοφορίας. Το νέο σύστημα, τόνισε, δίνει μια απάντηση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας και στις αυξημένες ανάγκες του σύγχρονου οδηγού για "live" πλοήγηση 24 ώρες τη μέρα για  365 ημέρες το χρόνο.

Σε αυτό, επεσήμανε, συμβάλλει τόσο η live υπηρεσία για την κίνηση (TRAFFIC) όσο και η πλατφόρμα υπηρεσιών MLS Live, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει δυναμική και έξυπνη ενημέρωση, λαμβάνοντας υπόψη της κάθε φορά τη θέση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός. Έτσι, το MLS Destinator liveTRAFFIC ενημερώνει τον οδηγό, ανά πάσα στιγμή, για τις τιμές της βενζίνης στην περιοχή που οδηγεί και τον πλοηγεί στο φθηνότερο κοντινό πρατήριο καυσίμων. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη την ώρα, τη μέρα και τη θέση που βρίσκεται ο οδηγός, τον πλοηγεί στο κοντινότερο ανοιχτό φαρμακείο καθώς και στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο ή κλινική. Ακόμη, δίνει την πλέον αξιόπιστη πρόβλεψη καιρού 6 ημερών στην περιοχή την οποία βρίσκεται ο οδηγός ή σε εκείνη που επιθυμεί να πάει.

Επίσης, με την προηγμένη τεχνολογία σύνθεσης φωνής MLS News Reader, που ανέπτυξε η MLS, ο πλοηγός διαβάζει στο χρήστη όλες τις πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές και lifestyle ειδήσεις της τελευταίας στιγμής.
Φυσικά, με το MLS Destinator ο οδηγός αυτοκινήτου απολαμβάνει την κορυφαία πλοήγηση που προσφέρει το συγκεκριμένο προιόν σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο με φωνητική και οπτική καθοδήγηση στροφή προς στροφή "προφέροντας" τα ονόματα των δρόμων, οπτική και φωνητική προειδοποίηση για κάμερες ταχύτητας και πολλά άλλα.

Πώς χρησιμοποιείται

Αναφερόμενος στον τρόπο χρησιμοποίησης, είπε ότι το MLS Destinator liveTRAFFIC είναι έτοιμο να καθοδηγήσει τον οδηγό αμέσως μόλις το θέσει σε λειτουργία (plug&play), χωρίς να χρειάζεται καμμία εγγραφή. Προσφέρεται με 6μηνη δωρεάν χρήση της υπηρεσίας κίνησης (TRAFFIC) αλλά και όλων των άλλων live υπηρεσιών του και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Μετά τους έξι μήνες o οδηγός μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια χρήσης των υπηρεσιών για το χρονικό διάστημα που καλύπτει τις ανάγκες του. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσει να απολαμβάνει όλες τις παροχές υψηλής τεχνολογίας του κορυφαίου συστήματος πλοήγησης MLS Destinator χωρίς την ενημέρωση της κίνησης και τις υπόλοιπες live υπηρεσίες.
Ένα καινοτομικό στοιχείο του νέου προιόντος είναι ότι στον πλοηγό ενσωματώνεται κάρτα SIM, διαδικασία που για πρώτη φορά επιτυγχάνεται στην Ελλάδα από την MLS, που δίνει έμφαση στην παραγωγή καινοτόμων προιόντων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτών.  

ZENITH