Skip to main content

Νέο χαστούκι από Moody΄s

Απανωτά είναι πλέον τα πλήγματα για την ελληνική οικονομία, καθώς μετά την πρωινή προς τα πάνω αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, πριν λίγο ο οίκος Moody΄s προχώρησε σε υποβάθμιση της της χώρ
Απανωτά είναι πλέον τα πλήγματα για την ελληνική οικονομία, καθώς μετά την πρωινή προς τα πάνω αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, πριν λίγο ο οίκος Moody΄s προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, κατά μία βαθμίδα, από Α2 σε Α3 με αρνητική προοπτική.

Ο οίκος υποστηρίζει ότι μπορεί η Ελλάδα να αναγκαστεί να πληρώσει το χρέος της πολύ πιο ακριβά απ’ ό,τι υπολόγιζε. «Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να σταθεροποιηθεί το χρέος σε υψηλότερα επίπεδα και με μεγαλύτερο κόστος απ΄ό,τι είχε υπολογισθεί παλαιότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να είναι εντός των χρονικών ορίων, ή ακόμα και πιο μπροστά, όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το δυσμενές μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον έχει καταστήσει την απαρέγκλιτη τήρησή του σημαντικά πιο δύσκολη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ZENITH