Skip to main content

Νέοι αποκλεισμοί παρά τις πολικές θερμοκρασίες σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Από τις 12 έως τη 1.30 το μεσημέρι οι αγρότες του νομού Ξάνθης κλείνουν τη γέφυρα του Νέστου επί της παλιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης, αποκλείοντας τη Θράκη από την Ανατολική Μακεδονία.
Κλιμακώνονται από σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών και στη Θράκη μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Έτσι, από τις 12 έως τη 1.30 το μεσημέρι οι αγρότες του νομού Ξάνθης κλείνουν τη Γέφυρα του Νέστου επί της παλιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης, αποκλείοντας τη Θράκη από την Ανατ. Μακεδονία –αφού σταθερά κλειστός παραμένει εδώ και 11 μέρες και ο κύριος οδικός άξονας, η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Χρυσούπολης, από αγρότες του νομού Καβάλας.

Παράλληλα, οι αγρότες του νομού Δράμας –παρά το τσουχτερό κρύο, αφού το θερμόμετρο έδειξε σήμερα το πρωί τους -14 βαθμούς - έχουν «στρατοπεδεύσει» κατά εκατοντάδες στο Τελωνείο Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και προχώρησαν σε κλείσιμο της διέλευσης για όλα τα οχήματα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.  Πιθανότατα η δίοδος θ’ ανοίξει το απόγευμα για δύο ή τρεις ώρες, προκειμένου να εκτονωθεί η κυκλοφορία.

Ήδη προς τα μπλόκα κινούνται και άλλα αγροτικά οχήματα (πλην τρακτέρ, που λόγω του παγετού παρουσιάζουν προβλήματα κίνησης), για περαιτέρω ενίσχυση.  Στα σημεία συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις των αγροτών, προκειμένου να σχεδιασθεί η νέα στρατηγική των κινητοποιήσεών τους.

Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, παρότι αναγνωρίζουν ότι από πλευράς υπουργείου έγιναν βήματα προς ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων τους, εντούτοις υποστηρίζουν ότι αφενός δεν  τους δόθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τα θεσμικά αιτήματα κι αφετέρου αποκλείσθηκε κάθε προοπτική ικανοποίησης των οικονομικών αιτημάτων τους.

ZENITH