Skip to main content

Νέος κύκλος φορολογικών αλλαγών από την Πέμπτη

Από την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινάει ο νέος κύκλος των φορολογικών αλλαγών, που θέτει σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Από την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινάει ο νέος κύκλος των φορολογικών αλλαγών, που θέτει σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά η αύξηση του ΦΠΑ και παράλληλα αρχίζει η επιβολή του ίδιου φόρου σε μια σειρά από άλλες επαγγελματικές ομάδες, που μέχρι σήμερα εξαιρούνται.

Εν προκειμένω, ο λόγος αφορά στους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα, τα ταξί κλπ. Πρόκειται για μια δέσμευση, η οποία έχει αναληφθεί στο πλαίσιο των νέων πακέτων μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να αποδείξει εμπράκτως στην τρόικα των ελεγκτών ότι προτίθεται να τηρήσει μέχρι κεραίας τα συμφωνηθέντα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι παραπάνω κλάδοι βρίσκονται σε απεργιακό συναγερμό, με τους δικηγόρους να απέχουν από τις εργασίες τους έως τις 7 Ιουλίου.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η τρόικα επιστρέφει στην Ελλάδα σε περίπου 20 μέρες από σήμερα δεν επιτρέπει στο οικονομικό επιτελείο να υπαναχωρήσει ούτε κατ΄ ελάχιστον από τα συμφωνηθέντα.

ZENITH