Skip to main content

Νέος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου ο επίσκοπος Διαυλείας Δαμασκηνός

Ο επίσκοπος Διαυλείας Δαμασκηνός Καρπαθάκης εξελέγη μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.
Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου εξελέγη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός Καρπαθάκης.

Ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός εξελέγη με 43 ψήφους, έναντι 31 ψήφων του Αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, κατά κόσμον Μηνάς Καρπαθάκης του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1959.

Μετά την αποφοίτησή του από την Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, σπούδασε Νομικά και Θεολογία στις αντίστοιχες Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1982 έως το 1985 άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα.

Εκάρη μοναχός εις την Ιεράν Μονήν Ασωμάτων Πετράκη το 1985, χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίο το ίδιο έτος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ το 1987.

Υπηρέτησε ως διάκονος, εφημέριος και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα. Διετέλεσε γραμματέας και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας και χειροτονήθηκε το 1995 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Διονύσιο.

ZENITH