Skip to main content

Νέος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ο Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ

Ο Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Σιγάλας, έως τώρα ιεροκήρυκας της ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας εξελέγη μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου.
Ο Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Σιγάλας, έως τώρα ιεροκήρυκας της ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας εξελέγη στην τελική ψηφοφορία με 47 ψήφους έναντι 19 του κυριότερου συνυποψηφίου του, πρωτοσυγκέλλου Θεσσαλονίκης, π. Ιωάννου Τασσιά και ένδεκα λευκών και ακύρων.

Προηγήθηκε η ψηφοφορία γιά την εκλογή του τριπροσώπου, δηλαδή των τριών επικρατεστέρων, κατά την οποία ο κκ Εμμανουήλ Σιγάλας έλαβε 60 ψήφους έναντι 46 του π. Ιωάννου Τασσιά και 20 του πρωτοσυγκέλλου της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου π. Δωροθέου Πάπαρη.

Ο νέος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου θα ενθρονιστεί μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, και η σχετική ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί από την τοποτηρητεία.

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ Σιγάλας γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου το 1953 και εκεί παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο).  Το 1976  αποφοίτησε  με βαθμό 7,9 (Λίαν Καλώς) από την Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.  και συνέχισε στο Μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής.

 Το 1977 διορίσθηκε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος εις Θήραν από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και διορίσθηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας από τον Μάρτιο του 1980 ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητού, στο Γυμνάσιο Αμοργού.

Στη Μητρόπολη παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1983 και από την 1η Σεπτεμβρίου του 1983 μετατέθηκε  ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και τοποθετήθηκε ως καθηγητής στο Γυμνάσιο της ιστορικής πόλεως των Θεσπιών.

Το 1986 προήχθη στην θέση του  Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών.

Διακόνησε δίπλα στο νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυκας, ενώ επιπλέον υπήρξε κατηχητής για 25 έτη και για ένα χρόνο δίπλα στο Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Χριστίνα Καραμανίδου

ZENITH